09/08/17 - 13:01h

Jankovićeva igra na Ju Es openu!

 


Uprkos tome što je najavila da će ranije završiti sezonu, Jelena Janković će po svoj prilici nastupiti na poslednjem grend slemu ove godine u Njujorku.


Twitter

Nakon očajnih rezultata ove sezone, Srpkinja je najavila da će nešto ranije na odmor kako bi se konsolidovala pred narednu takmičarsku godinu, ali je potom najavila da će ipak nastupiti na Ju Es openu, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra.

Nekada svetski broj jedan se oglasila na društvenim mrežama rekavši da jedva čeka povratak u Njujork, što nam govori da ćemo je gledati na poslednjem grend slem takmičenju u 2017. godini.

Podsetimo, Jankovićeva je prošle nedelje zbog povrede predala meč prvog kola turnira u Vašingtona Francuskinji Osean Dodan. To je bio samo poslednji u nizu problema za srpsku teniserku, koja se već duže vreme muči sa povredama. Tada je najavila da će verovatno uskoro završiti sezonu.

Ja znam da igram tenis, to mi nije problem, ali ja sam izgubila i samopouzdanje, volju i motivaciju uopšte zbog ovih povreda. Prošle godine sam imala dve rupture na pektoralnom mišiću, a ova leđa me već duže muče, samo što je sad postalo ozbiljnije, hronična upala, što je verovatno od 17 godina igranja na turu, na betonu. Rekreativni sport je zdrav, ali profesionalni sport nažalost nije, jer naše sezone traju 11 meseci, silna putovanja, igranja na raznim podlogama, pogotovo betonu, bukvalno uništava telorekla je Jelena između ostalog tom prilikom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jelena Janković, US Open, Vesti


Komentari