10/03/17 - 14:02h

ITF odlučio: Dejvis kup će se igrati na dva dobijena seta!

 


Na sastanku u Indijan Velsu Upravni odbor ITF jednoglasno je podržao paket sveobuhvatnih reformi u Dejvis kupu i Fed kup takmičenju.


Čelnici svetskog tenisa doneli su odluku na sednici Upravnog odbota ITF u Indijan Velsu da broj setova u mečevima Dejvis kupa ograniče na tri, umesto dosadašnjih pet.

Pored ovih izmena, ITF je uneo još nekoliko novina u sveobuhvatnoj reformi Dejvis i Fed kupa, ali će o njima više reči biti u narednim mesecima. U najavi je skraćivanje vremena trajanja duela – sa tri na dva dana, kao što je sada slučaj u Fed kup takmičenju.

Očekuje se da sve promene budu ozvaničene u avgustu, a u međuvremenu će se zahtevati i formalno glasanje kako bi one bile odobrene.

U proteklom periodu brojni teniseri, uključujući i Novaka Đokovića, koji je predsednik Unije profesionalnih tenisera, kritikovali su sistem takmičenja u Dejvis kupu. Nadležni iz Međunarodne teniske federacije razmotrili su njihove zamerke i na sastanku u Indijan Velsu dogovorili promene.

Četvrtfinalni mečevi Dejvis kupa u aprilu biće odigrani po starim pravilima. Da podsetimo, tim Srbije će od 7-9. aprila dočekati tenisku selekciju Španije u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić”.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Novak Djoković, Vesti


Komentari