29/06/17 - 12:28h

Istborn: Izner bez ijednog brejka slavio protiv Lajovića!

 


D. Lajović666
Dž. Izner377

Zimbio

Nakon jučerašnjeg trijumfa u prvom kolu protiv Francuza Žeremija Šardija, Lajović je kasnije tokom dana započeo meč druge runde sa Džonom Iznerom iz Sjedinjenih Država, ali su odigrana tri gema do kiše. Pri vođstvu Srbina od 2:1, meč je nastavljen danas, a dobio ga je treći favorit na takmičenju, sa 6:3, 6:7 (2:7), 6:7 (4:7), bez ijednog oduzetog servisa našem reprezentativcu.

Jedinu brejk šansu u prvom setu do koje je došao protiv odličnog servera kakav je visoki Amerikanac, Dušan je uspeo da iskoristi, u šestom gemu, a onda da tri gema kasnije sigurnim servisom, kakav je bio tokom čitavog uvodnog dela igre, povede sa 1:0 u setovima.

Ni jedna brejk lopta nije viđena u drugom nastavku, pa je nakon 6:6, igran taj-brejk. Razmenjen je po jedan mini brejk, a potom, kratkotrajni pad koncentracije sredinom 13. gema koštao je Lajovića dva izgubljena servisa, pa je Izner izjednačio i odveo meč u treći set.

Sigurna igra obojice tenisera kada su imali početni udarac obeležila je i odlučujući set, pa je krajnji pobednik ovog meča rešen u novom taj-brejku. Ispostavilo se da je mini brejk koji je osvojio Amerikanac na samom početku presudio konačni ishod susreta.

Izner je ovim trijumfom, u kome je zabeležio čak 27 as udaraca, izjednačio u konačnom skoru protiv Lajovića na 2:2, i u četvrtfinalu Istborna igraće sa sedmim nosiocem, Rišarom Gaskeom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Istbornu, Dušan Lajović, Džon Izner, Vesti


Komentari