06/03/17 - 19:59h

Indijan Vels: Specijalne pozivnice za petoricu Amerikanaca!

 


Organizatori prvog Mastersa 1000 u sezoni, dali su “vajld kard” četvorici mladih igrača – Fransisu Tijafou, Tejloru Fricu, Stefanu Kozlovu i Rajliju Opelki. Za bodove u Indijan Velsu boriće se i Bjorn Fratanđelo, Amerikanac koji je prošle godine uzeo set Đokoviću.


Twitter

Pozivi za ove igrače nisu iznenađujući, jer su najbolje rangirani Amerikanci ispod liste ulaska.

Frensis Tijafo je najmlađi igrač u Top 100 u ovom trenutku i dobro je startovao ove sezone, pokazujući svoj potencijal u Melburnu i Akapulku. Frensis je debitovao prošle godine na turniru iz Serije 1000 upravo u Kaliforniji, kada je slavio protiv Tejlora Frica u prvom kolu a potom izgubio u nastavku od Davida Gofana, ali tek pošto je propustio dve meč lopte.

Zimbio

U glavnom žrebu Indijan Velsa ove godine debitovaće izuzetno talentovani igrač rođen 1998. godine, Stefan Kozlov. On se pojavio na ovom turniru prvi put 2014. godine, kada je imao 16 godina, ali nije uspeo da se kvalifikuje.

Zimbio

Tejlor Fric je na impresivan način stupio na svetsku scenu između oktobra 2015. i februara 2016, napredujući preko 600 pozicija na ATP listi. Atmosferu na Masters turniru i on je po prvi put osetio u kalifornijskoj pustinji, gde nije mogao dalje od prve runde. Nakon toga je dobio po jedan meč u Majamiju i Šangaju, a kako je propustio da odbrani bodove postignute do tada, ispao je iz Top 100, gde svakako pripada kada igra svoj najbolji tenis.

Zimbio

Rajli Opelka, jedan od najviših tenisera uz Karlovića i Iznera, imao je revolucionarnu prošlu sezonu, i neće biti iznenađenje ako uskoro bude među 100 najboljih. Ovo će biti njegov drugi masters 1000 turir, pošto je debitovao u Sinsinatiju prošle godine gde je pobedio Šardija pre poraza od Conge. U svakom slučaju, niko neće biti srećan da ga vidi s druge strane mreže.

Zimbio

23-godišnji Bjorn Fratanđelo je najstariji igrač koji je dobio specijalnu pozivnicu, uglavnom zahvaljujući njegovom rezultatu od pre ovde 12 meseci kada je prošao kvalifikacije, potom iznenadio Gabašvilija, a u drugom kolu uspeo da uzme jedan set Novaku Đokoviću sa 6:1. Ovo će biti njegov četvrti Masters 1000 turnir.

Zimbio

Titulu u Indijan Velsu brani srpski teniser Novak Đoković.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Indijan Vels, Vesti


Komentari