19/03/17 - 12:37h

Indijan Vels: Klasen i Ram osvojili titulu u muškom dublu, Čan i Hingis u ženskom!

 


Američko-južnoafrički dubl trijumfovao u muškoj konkurenciji u Indijan Velsu, kod žena slavila kinesko-švajcarska kombinacija.


Twitter

Rejven Klasen i Radživ Ram osvojili su turnir u Indijan Velsu u konkurenciji parova, što im je prvi zajednički trofej iz Masters 1000 serije.

Južnoafrikanac i Amerikanac, koji su bili postavljeni za šeste nosice, a koji su eliminisali najpre Nadala i Tomića, a potom i Đokovića i Troickog, u finalu su bili bolji od Marsela Mela i Lukaša Kubota sa 6:7 (1:7), 6:4, 10:8.

Brazilac i Poljak imali su brejk viška u drugom setu, ali nis uspeli da ga sačuvaju i tako završe meč u drugom setu – usledio je potpuni preokret, i trijum njihovih rivala.

Ovo je prva Masters 1000 titula za Rama i druga za Klasena, koji je prethodno osvojio Šangaj 2015. godine sa Melom.

U ženskoj konkurenciji titulu su uzele šeste nositeljke, Čan Jung Čan i Martina Hingis, koje su u finalu dobile Lusi Hradečku i Katerinu Sinijakovu sa 7:6 (7:4), 6:2.

Ovo je bio treći zajednički turnir za njih, a u duelu za prvu titulu, teniserke sa Tajvana i iz Švajcarske pokazale se više odlučnosti u kritičnim trenucima, pretvarajući svaku od sedam brejk šansi u poen, a dozvolivši Čehinjama da realizuju samo pet od osam brejk prilika.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Indijan Vels, Vesti


Komentari