13/03/17 - 12:17h

Indijan Vels: Čilića na startu porazio američki tinejdžer!

 


Nakon eliminacije prvog nosioca u Indijan Velsu, Endija Mareja, svoje učešće je završio i šesti kosturaš, Matin Čilić. Od Hrvata je nakon preokreta bio bolji domaći teniser, 19-godišnji Tejlor Fric.


Marin Čilić ne može se pohvaliti dobrim rezultatima na početku 2017. godine – sa jednog od najjačih turnira izbacio ga je 136. teniser sveta, 19-godišnji Tejlor Fric – 4:6, 7:5, 6:4.

Treba reći da je Fric na ovaj turnir stigao sa specijalnom pozivnicom i ukazano poverenje uspeo je da opravda već u prvom kolu – eliminacijom 129 mesta bolje pozicioniranog Hrvata, koji je na turniru u Indijan Veslu postavljen za šestog nosioca.

Čilić je dobio prvi set sa 6:4, potom je vodio i u narednom setu sa 3:1, ali onda je sve stalo za Hrvata. Mladi Amerikanac uspeo je da se vrati u meč i reši drugi set sa 7:5 u svoju korist.

Marin je i u odlučujućem, trećem setu prvi stigao do brejka, ali nije uspeo da ga potvrdi. Fric nedugo zatim stiže do prednosti 5:3, servira za set, ali Hrvat uspeva da brejkne i vrati se u život, samo da bi u narednom gemu Fric novim brejkom uspeo da stigne do konačnog trijumfa.

Njegov protivnik u narednoj rundi biće Malek Džaziri.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marin Čilić, Masters u Indijan Vels, Tejlor Fric


Komentari