02/05/17 - 08:59h

Ime Šarapove ponovo na WTA listi!

 


Učešće na samo jednom turniru vratilo je ime ruske teniserke Marije Šarapove na WTA listu.


Zimbio

Šarapova je na prvom turniru koji je odigrala nakon petnaestomesečne suspenzije, u Štutgartu, stigla do polufinala, ostvarivši tri pobede, što joj je donelo 185 bodova.

Ovo je ujedno vratilo rusku teniserku i na WTA listu objavljenu ovog ponedeljka, i na njoj se ona nalazi na 262. mestu.

Trenutna pozicija ne omogućava joj međutim da učestvuje na drugom grend slemu sezone – da bi se to dogodilo, biće joj potrebna specilajna pozivnica za kvalifikacije ili pak glavni žreb organizatora takmičenja. Bilo je najava da će do toga doći, ali konačna odluka trebalo bi da bude obelodanjena 16. ovog meseca.

Ruskinja je za pojedine turnire već dobila “vajld kard”, što je izazvalo lavinu negativnih komentara koleginica iz “belog” sporta.

Rezultati u Madridu i Rimu, u velikoj meri će odrediti njen kvalifikacioni status za Vimbldon. U slučaju da 30-godišnja teniserka stigne do polufinala u prestonici Španije, to bi joj donelo novih 390 bodova, odnosno još 350, izbori li i polufinale u Italiji – što bi sve skupa moglo da je pozicionira oko 110. mesta na svetskoj listi. To bi, potencijalno, i bila ulaznica za grend slem na travi.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marija Šarapova, Vesti, WTA


Komentari