02/09/16 - 05:39h

I Troicki rezigniran: Sudije me oštetile – Amerikanci ne znaju da se ponašaju!

 


Posle Janka Tipsarevića, i Viktor Troicki je nakon poraza bio rezigniran suđenjem, ali i ponašanjem američke publike.


zimbio.com

zimbio.com


Troicki je lako poražen u drugom kolu US opena od 20-godišnjeg Amerkanca Džereda Donaldsona. Poput svog zemljaka Tipsarevića koji je drastično oštećen, i Viktor je imao zamerki, kako na suđenje, tako i na odluku organizatora da igra na terenu koji nije pokriven “hok-aj” tehnologijom.

Nisam bio najsvežiji, ali to nije opravdanje, oporavio sam se koliko-toliko dobro“, rekao je Troicki, koji je u prvom kolu u pet setova dobio Albota, “Krenuo sam dobro, ali posle je on počeo da igra fantastično – pogađao je neverovatno, definitivno me je razbio svojom napadačkom igrom. Bio je agresivan i zasluženo je pobedio – rekao je Viktor nakon meča.

Uslovi su bili malo teži, sporo i sparno, imao je vremena da se razmaše i sve je pogađao – iznenadio me bekhend paralelom, mislio sam da mu je bekhend slabiji od forhenda. Ima bolji bekhend od mog, obično bekhend na bekhend imam samopouzdanja da igram bilo s kime, ali on me je sada razbio – dodao je srpski as.

Viktor je istakao da je u nekoliko navrata bio oštećen od sudija.

Bilo je dosta grešaka linijskih sudija. Teren nema ’hok-aj’, mislim da smo namerno igrali tamo jer znaju da će me isprovocirati lako ako bude loših odluka. Siguran sam u tri katastrofalne odluke u važnim trenucima – na 4:2 i 15:30 u prvom setu, odservirao sam čist as, proverio sam trag, vidljiv je. U drugom setu kada sam imao šansu da se vratim na 0:30 na njegov servis… Pravdao se da su te lopte bile od njega, ali rekao sam mu da je odradio loš posao jer nijednom nije napravio korekciju, a očigledno je da su linijske sudije favorizovale američkog igrača.

Srpski teniser je rezigniran i zvižducima američke publike, koja nije imala razumevanja za njegove probleme, kada je zatražio medicinski tajm-aut.

Posle četiri i po sata igranja u prvom kolu, uz sparno vreme sada, koža lako puca, imam po tri žulja i na nozi i na ruci. Američka publika ne zna ništa da ceni i ne zna da se ponaša – krivo mi je što su mi zviždali bez ikakvog razloga, verovatno nisu ni znali da sam igrao pet setova po najvećoj vrućini u prvom kolu. Ne zameram im, navijali su za svog igrača, ali bilo mi je krivo što su mi zviždali.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   US Open, Vesti, Viktor Troicki


Komentari: 2

 
Ranko September 2, 2016 Odgovori

Kako neće da bude ljut ta američka djubrad

 
Nedja Lakic nas Novak je zmaj mogu da rade sta hoce al ta stena od coveka ce im pokazati da je on nesalomljiv div September 3, 2016 Odgovori

Ma mogu da zvizde koliko hoce , al za njih smo mi carevi

Komentari