18/03/17 - 19:32h

I ovo zabrinjava: Novak jako daleko od Londona u ovom trenutku!

 


Pored toga što Endi Marej od početka godine povećava prednost nad Đokovićem iako ne beleži dobre rezultate, našeg najboljeg igrača treba da zabrine i to što je u ovom trenutku jako daleko od plasmana na Završni Masters u Londonu.


Naime, u ovom trenutku, Novak Đoković je tek 20. ako se gledaju samo rezultati ove sezone, što je i parametar koji odlučuje o tome ko će na prestižno takmičenje u britanskoj prestonici (najboljih osam u aktuelnoj sezoni obezbeđuju plasman).

Naravno, ima još puno vremena do novembra da se situacija popravi, ali u prilog ne ide ni informacija da Đoković najverovatnije neće nastupiti na Mastersu u Majamiju sledeće nedelje, gde brani titulu.

Srpski as je trenutno tek 20. u “trci za London”, pošto je u 2017. godini osvojio tek 385 bodova. Ni Endiju Mareju nije najbolja situacija – nalazi se na sedmom mestu, a zanimljivo da je lider na ovoj tabeli Rodžer Federer sa 2045 bodova, ispred Nadala sa 1545, i Dimitrova sa 1310.

Podsetimo, danas je i Endi Marej objavio da neće učestvovati na drugom Mastersu sezone u Majamiju.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Londonu, Novak Djoković, Vesti


Komentari: 2

 
Milena March 19, 2017 Odgovori

Neizmerno mi je žao što Noleta boli lakat, ali to je sasvim očekivano jer on više nema snage da vraća udarce teniserima snažnijim od sebe. Dva uzastopna meča izdrži, ali u trećem već posrće pod silinom protivničkih udaraca. Srce mi se kida kad to gledam, iako sam svesna da ne može blitva i salata protiv bifteka i lososa. Ako Nole iz zdravstvenih razloga ne može da promeni režim ishrane ( njegov indeks telesne mase je 21.5, a 25 je idealno, odnosno Nole bi trebalo da ima 88kg, a ne 76), onda ne treba ni da muči svoje telo ovolikim naporima. Svima nama, njegovim vatrenim navijačima, bilo bi veoma teško da on prestane da igra, ali je važnije njegovo fizičko i mentalno zdravlje. A ako nastavi da igra (Bože, neka bude tako!), molim Noleta da promeni one užasne patike, kod kojih je đon bar dva broja veći od “tela” patike i koji često doprinosi njegovom spoticanju. Eto Nole toliko od jedne bake koja Te voli skoro koliko i svoje unuke i srećno!

 
Booneequa March 19, 2017 Odgovori

Preterujete. Sve biste uradili za neku vest, svakoga biste prodali za vest. Ja znam da je kiksnuo ali da sad mora i umartu da obezbedi učešće na završnom turniru, to je svakako kretenski, i ceo članak je kretenski!!!

Komentari