16/10/16 - 12:46h

Hong Kong: Voznijacki do drugog trofeja za mesec dana!

 


Dankinja Karolina Voznijacki osvojila je WTA turnir u Hong Kongu.


Karolina Voznjacki

Karolina Voznjacki

U finalu je sa 2:1 u setovima bila bolja od Kristine Mladenović iz Francuske. Meč je trajao dva sata i 42 minuta, a danska teniserka slavila je sa 6:1, 6:7, 6:2.

Karolini Voznijacki ovo je drugi trofej za manje od mesec dana, nakon što je sredinom septembra bila najbolja u Tokiju.

Nekada prva teniserka sveta napredovaće na WTA rang listi za pet mesta i od ponedeljka će biti na 17. poziciji.

Karolina je sjajno ušla u meč. Napravila je seriju od pet dobijenih gemova, pre nego što je protivnica konačno uspela da se upiše na semafor – 5:1. Servirala je za set i bez problema došla do 6:1 u ovom delu meča.

Drugi set bolje je započela teniserka iz Francuske. Mladenović je u četvrtom gemu došla do prvog brejka na meču i povela sa 3:1. Od tada, pa sve do 4:3 obe su pravile brejkove, a Voznijacki je do osmog gema uspela da izjednači rezultat – 4:4. Do kraja seta osvajale su gemove na svoj servis, pa je ovaj deo susreta završen u taj-brejku. Sa 7:4 dobila ga je Mladenović koja je tako izjednačila rezultat na 1:1 u setovima.

Čak deset brejk prilika bilo je u odlučujućem setu. Voznijacki ih je iskoristila tri od šest, a Mladenović jednu od četiri. Poeni i gemovi su se igrali dugo, set je trajao skoro sat vremena, a Dankinja ga je dobila sa 6:2.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Karolina Voznjacki, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari