07/07/17 - 12:04h

“Head” raskinuo ugovor sa Tomićem nakon neprimerenih izjava!

 


Retko koja iskrenost, neki bi rekli i glupost, prođe nekažnjeno, pa izuzetak nije bio ni kontroverzni teniser Bernard Tomić.


zimbio.com

Australijanac je u prvom kolu lako poražen od Miše Zvereva, a na pres konfernciji nakon meča je rekao da mu je bilo jako dosadno na terenu. Jedna novinarka ga je potom upitala da li razmatra opciju da vrati zarađen novac sa Vimbldona (34.000 funti za prvo kolo), ili da ga donira, na šta je on odgovorio da bi mu možda tako nešto i palo na pamet da je zaradio koliko Federer i Đoković, i da bi donirao u humanitarne svrhe ako bi i oni to učinili.

Bernard je sve to govorio u ležernom telu, a njegov govor tela je sugerisao na drskost i bezobrazluk. To je bilo dovoljno da se jedan od glavnih sponzora odrekne saradnje sa njim. Kompanija “Hed” je raskid saradnje objavila putem saopštenja.

Izuzetno smo razočarani izjavama koje je Bernard Tomić, jedan od igrača koje sponzorišemo, davao na Vimbldonu. Njegovo mišljenje ne oslikava naš stav prema tenisu, našu strast, profesionalizam i poštovanje igre. Zbog toga smo odlučili da prekinemo saradnju sa Bernardom Tomićem – objavila je holandska kompanija koja se proslavila proizvodnjom reketa.

Zanimljivo da je bivši trener Bernarda Tomića, Nili Gini, javno rekao da mladi Australijanac na silu igra tenis i da nimalo ne uživa u tome. To je kristalno jasno i po Bernardovom ponašanju, ali je Gini dodao da je Tomićev otac taj koji ga tera da na silu radi ono u čemu me uživa.

Ovo nije nikakvo iznenađenje, Bernardova karijera u tenisu je pre svega bila ambicija njegovog oca. Džon ga je svim snagama gurao u tenis, i njegovi loši rezultati su posledica svega toga. I Andre Agasi je prošao kroz slično, ali je uspeo da se vrati. Žao mi je Bernarda, jer je celog života bio prisiljavan da igra. Na neki način, očekivao sam da se ovo desi. Bez treninga, on ne može mnogo da postigne. Mislim da će još pasti. On živi u Monaku, voli brza kola i slične stvari. Draže mu je to, nego da ode u teretanu i naporno trenira. Ne možete povremeno praktikovati fitnes i igrati tenis. On jednostavno ne voli trening. Bolji igrači od njega su spremi na odricanja i veliki bol, ali on nije. Mislim da je ovo kraj njegove priče. Biće još gore ako nastavi da igra – rekao je Gini.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Bernard Tomić, Vesti, Vimbldon


Komentari