21/09/16 - 14:58h

GALA: Novak dobrotvornom večerom ponovo pokazao kakav je Srbin! (Foto)

 


Fondacija Novaka Đokovića organizovala je dobrotvornu gala večeru u Milanu, sa koje će prikupljena sredstva biti usmerena na program ranog obrazovanja srpske dece.


zimbio.com

zimbio.com


Spektakularno humanitarno veče Fondacije Novak Đoković održano je u utorak veče u ambijentu srednjovekovnog zamka “Sforcesko” u centru Milana. Pored domaćina, Novaka i Jelene Đoković, veličanstvenom događaju prisustvovale su i brojne druge zvanice iz sveta sporta, šou biznisa, muzike, mode…

Među 400 gostiju koji su se prošetali crvenim tepihom našli su se čuveni modni kreator Đorđo Armani, proslavljeni fudbaleri Milana Paolo Maldini i Andrej Ševčenko, teniserka Serena Vilijams, urednica Voga Ana Vintur i mnogi drugi.

U sredu i četvrtak u Italiji će biti organizovani egzibicioni teniski mečevi gde će nastaviti da se prikuplja novac za projekte Novak Đoković Fondacije, a do kraja ove sedmice na internet stranici traje i online aukcija brojnih vrednih predmeta, sa istim ciljem.

zimbio.com

zimbio.com

Veoma sam srećan što se u Milanu okupilo ovoliko ljudi koji pružaju podršku humanitarnom radu i žele da nam se priduže u našoj misiji. Fondacija se trudi da stvori bolje uslove za odrastanje mališana u Srbiji, želimo da ih ohrabrimo i da im damo krila da ostvare svoje snove. Uz pomoć sve većeg broja partnera, naša vizija je da u našoj zemlji svako mesto ima vrtić, da u svakom selu deca mogu da pohađaju predškolske programe, da ulažemo u edukaciju vaspitača, i da svi zajedno brinemo da mališani imaju svetlu budućnost – obratio se Novak Đoković prisutnim gostima.

Najbolji teniser sveta je dodao i da je od ključne važnosti podrška porodice u ranom razvoju dece.

Moja porodica je bila puna ljubavi i razumevanja prema meni, davala mi je podršku, i verovala u moj san da ću jednog dana da zaigram tenis sa najboljim igračima sveta. Danas, kao jednom mladom ocu, misija Fondacije mi znači više nego ikada ranije. Želim da omogućim da svako dete ima što bolje uslove za obrazovanje u periodu ranog razvoja, kako bi bili u prilici da ostvare svoje snove, kao što sam i ja uradio.

zimbio.com

zimbio.com

Pred zvanice je izašla i Marijana Obradović, učiteljica iz seoske škole u Kadinoj Luci, mesta pored Ljiga u kojem su zahvaljujući Fondaciji učionice ponovo pune dece, posle niza godina u kojima je ovaj objekat bio u zapuštenom stanju i pod pretnjom prestanka rada.

Od male, neprimetne seoske učionice i travnatog dvorišta, naša škola je prerasla u edukativni centar, mesto okupljanja dece svih uzrasta i to ne samo u vreme nastave. Kao takva privukla je i decu koja ne bi bila vidljiva do obaveznog predškolskog programa. Roditelji, koji su učestvovali u samoj realizaciji projekta, sad osećaju školu kao svoju i aktivno se uključuju u svakodnevne aktivnosti, sada i sami kreirajući nove sadržaje i infrastrukturu. Time projekat čine održivim i živim – rekla je učiteljica.

zimbio.com

zimbio.com

Najbolji srpski teniser svih vremena je osnovao Fondaciju Novak Đoković 2007. godine sa željom da pomogne deci u Srbiji i poboljša uslove za rast i razvoj u predškolskom dobu, koje je od izuzetne važnosti za bolju perspektivu dece. Do sada su uložena velika sredstva u projekte “Školice života”, u obnovu poplavljenih vrtića, u izgradnju nove centralne kuhinje za predškolske ustanove u Obrenovcu, u obnovu igrališta, učionica…

Novakova supruga Jelena zahvalila se svima na podršci najavivši da će Fondacija u ovoj godini nastaviti sa realizacijom započetih projekata. Ona je predstavila i specijalno izdanje magazina “Original” na engleskom jeziku, gde su obuhvaćeni najzanimljiviji intervjui, reportaže i priče o srpskim umetnicima, glumcima, naučnicima, preduzetnicima…

Projektima na kojima radimo biće obuhvaćeni i objekti u opštinama koje su bile pogođene poplavama u toku 2014. i 2016. godine, a u planu je i adaptacija prostora u nedovoljno razvijeni sredinama, gde će biti otvorene nove Školice života. Prikupljeni novac će biti uložen u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije – poručila je Jelena, koja obavlja funkciju direktora Fondacije.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Vesti


Komentari: 3

 
Ismet September 21, 2016 Odgovori

Ovde me treba puno komentarisati, samo reci jedan je Nole daga bog sacuva I njegovi porodicu od sviiiih me sreca…

 
Stojan September 21, 2016 Odgovori

Uz ovaj svetao primjer Novaka gdje su politicari zar i oni negi trebali da se ukljuce u ovu humanu i plemenitu akciju,a tu su i mnogecestradne zvjezde koje bi tskode mogle da pomognu ovu skciju

 
sanja September 21, 2016 Odgovori

Velicanstveno!

Komentari