27/09/16 - 12:21h

Finale Dejvis kupa u Zagebu, posle četiri godine vraća se Karlović

 


Finale ovogodišnjeg izdanja Dejvis kupa između Hrvatske i Argentine igraće se u Areni Zagreb. U domaći tim, posle četiri godine pauze, vraća se Ivo Karlović.


Ivo Karlovic (foto: D. Jevremovic, Tenis Uzivo)

Ivo Karlovic (foto: D. Jevremovic, Tenis Uzivo)

Na sastanku čelnika Teniskog saveza Hrvatske i gradonačelnika Zagreba odlučeno je da će se finale Dejvis kupa, od 25. do 27. novembra, odigrati u Areni Zagreb.

Mogu da najavim da se Ivo Karlović vraća u reprezentaciju. To je najbolja vest koju smo mogli da dobijemo. Sa njim smo sigurno 20, 30 odsto jači. Uz Bornu Ćorića koji ide na operaciju i ne znamo u kakvom će biti stanju, Ivo Karlović pokriva sve rupe, tako da smo i dalje favoriti. – rekao je selektor hrvatske reprezentacije, Željko Krajan.

Karlović je za Dejvis kup reprezentaciju poslednji put nastupao baš protiv Argentine, 2012. godine u četvrtfinalu.

Nije želeo da se gura i da se nameće. Prepoznao je situaciju u kojoj se nalazimo. Video je da Borna nije u najboljoj situaciji i da možda neće biti spreman. Svi znamo koliko nam Ivan Dodig znači u parovima, a njemu je teško da igra i dubl i singl. Karlović nam je išao na ruku, smilovao se, prepoznao da nam stvarno treba drugi igrač njegovih kvaliteta. – rekao je Krajan.

Što se tiče Borne Ćorića, on će danas biti podvrgnut operciji kolena, a predviđeno vreme oporavka je od četiri do osam nedelja. Krajan kaže da mladi igrač još uvek nije precrtan i da se nada da će moći da igra u finalu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Borna Ćorić, Dejvis Kup, Ivo Karlović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari