15/05/17 - 19:34h

Federer propušta Rolan Garos!

 


Teniser koji je obeležio početak ove sezone, Rodžer Federer, odlučio je da propusti sve turnire na šljaci, pa čak i Rolan Garos!


zimbio.com

Švajcarac je jednom osvojio treći grend slem sezone, 2009. godine.

Rodžer pauzira od početka sezone na šljaci, najavio je da će se vratiti za Rolan Garos, ali se ipak predomislio i odlučio da propusti nadmetanje u francuskoj prestonici.

Nažalost, odlučio sam da ne učestvujem na Otvorenom prvenstvu Francuske. Radio sam naporno na terenu i van njega poslednjih mesec dana, ali da bi što duže trajao na ATP turu, osećam da je najbolje da preskočim kompletnu sezonu na šljaci i pripremim se za travu i beton. Start sezone je bio magičan za mene, ali moram prepoznati da je dugoročno i pametno planiranje rasporeda ključno za moj napredak i u narednim godinama. S toga, moj tim i ja smo danas zaključili da igranje na samo jednom tuniru na šljaci ne može doneti dobro mom tenisu i fizičkoj pripremi za ostatak sezone. Nedostajaće mi francuski navijači koji su me uvek podržavali, i radujem se viđenju sa njima naredne godine na Rolan Garosu – napisao je Rodžer Federer na svojoj zvaničnoj internet stanici.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rodžer Federer, Vesti


Komentari: 1

 
M.Bukva May 18, 2017 Odgovori

IDEMO NOLEEEEE!🦁

Komentari