20/10/16 - 13:27h

Federer počasni gost na otvaranju Nadalove akademije

 


Rafael Nadal je upriličio svečano otvaranje svoje teniske akademije u rodnoj Majorci, a specijalni gost bio je jedan od dva njegova najveća rivala tokom karijere, Rodžer Federer.


Twitter

Twitter


Švajcarac je to izjavio na otvaranju akademije španskog tenisera u njegovoj rodnoj Majorci, gde je bio počasni gost.

Sportski centar se sastoji od 26 terena na šljaci, fitens centra, otvorenih i zatvorenih bazena, sedam fudbalskih terena, kao i drugih sportskih pogodnosti. Akademija će zapošljavati 140 ljudi, uključujući i Nadalovu Fondaciju i muzej.

Ostvario mi se san, na ovom projektu je rađeno sa mojim timom prethodnih nekoliko godina. Svima sam jako zahvalan, ovo je poseban dan za mene – rekao je Nadal na otvaranju akademije.

Španac se potom zahvalio Rodžeru Federeru što je svojim prisustvom uveličao događaj.

Svima nam je važno što si ovde. Predstavljaš pravi primer za decu na našoj akademiji. Hvala ti iz sveg srce što si ovde, mnogo mi znači – rekao je Rafa.

Slatkorečiv je bio i Švajcarac u obraćanju.

Rafa, ti si jedan od igrača koji je imao mnogo uticaja na mene i najviše me inspirisao. Mnoge stvari u svojoj igri sam promenio zahvaljujući tebi. Srećan sam što sam ovde. Znam gde ću poslati svoju decu, ako budu želeli da uče da igraju tenis – odgovorio je Rodžer, otac četvoro dece (dva para blizanaca).

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Rodžer Federer, Vesti


Komentari