10/12/15 - 14:37h

Federer angažovao Ljubičića zbog Novaka?

 


Švajcarski teniser Rodžer Federer prekinuo je saradnju sa Stefanom Edbergom, i kao trenera angažovao Hrvata Ivana Ljubičića. Teniski analitičar Piter Bodo smatra da je Ljubičić u Federerovom timu kako bi mu pomogao da savlada najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića.

Ivan Ljubicic

Ivan Ljubicic

Tačno je da je Federer posle dužeg perioda imao sjajnu sezonu. Osvojio je šest titula, uključujući i Masters, a igrao je i dva Gren slem finala. Oba je izgubio od najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića. Tačno je i da Edberg nije imao nameru da bude trener, a bio je uz Federera godinu dana duže od planiranog. Njegov doprinos je bio veliki, pa je Federer igrao još ofanzivnije i uveo je napad koji je postao poznat kao SABR. Partnerstvo je bilo uspešno. Ali, Federer je izgubio od Đokovića dva najveća duela, a to znači da Federer nije zadovoljan. On nije tip koji će sebi reći: ’Ovo je bilo sjajno s obzirom da imam 34 godine’. On razmišlja šta može da uradi kako bi pobedio Đokovića. Tu dolazimo do Ljubičića. – smatra Bodo.

Piter Bodo veruje da je Federerov cilj bio da pronađe nekoga ko će mu pomoći u duelima sa Đokovićem, i smatra da je Ivan Ljubičić prava osoba za to.

Ljubičić je Đokovićev prijatelj i komšija u Monte Karlu i sigurno da ima neke ideje kako da uspori Srbina. Federer će sigurno biti opasan sledeće godine jer ništa ne uzima zdravo za gotovo. Ali, takav je i Đoković i sigurno neće olakšati rivalima život na Gren slemovima, uključujući i Federera.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ivan Ljubičić, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari