07/02/17 - 16:35h

Fed kup: Srpkinje startuju protiv domaćina!

 


U okviru prvog kola Prve grupe Evro-afričke zone za 2017. godinu, Srpkinje će prvi meč turnira u Talinu igrati protiv domaće Estonije.


Foto: Srdjan Stevanovic

NIS Fed kup selekcija Srbije takmičiće se od 8. do 12. februara u estonskoj prestonici Talinu, u okviru prvog kola Prve grupe Evro-afričke zone za 2017. godinu.

Tim Srbije u sastavu: Nina Stojanović (126. na WTA listi), Ivana Jorović (148), Dejana Radanović (409) i Bojana Marinković (618) predvođene selektorom Tatjanom Ječmenicom Jevtić takmičiće se u grupi D gde se nalaze još Estonija, Bugarska i Izrael.

Prvi meč u grupi D, Srbija u sredu igra protiv domaćina Estonije, sa početkom od 17 časova. Igraju se dva singla i dubl. Ko će igrati singl mečeve i ko je prijavljen za dubl znaće se sat vremena pre mečeva.

U Talinu će učestvovati 14 reprezentacija (Austrija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Gruzija, Velika Britanija, Mađarska, Izrael, Letonija, Poljska, Portugalija, Srbija i Turska), podeljenih u četiri grupe u okviru kojih će se igrati po “round robin” sistemu (svako sa svakim).

Najbolji iz grupa boriće se u mini plej ofu, iz kojeg će pobednici obezbediti plasman u baraž za borbu za ulazak u Svetsku B grupu za 2018. godinu. Baraž je na programu 22. i 23. aprila 2017. godine.

Pobednik grupe A u mini plej ofu boriće se sa pobednikom grupe D, dok će se pobednik grupe B boriti sa pobednikom grupe C.

Grupa A:
Poljska, Gruzija, Austrija

Grupa B:
Hrvatska, Mađarska, BiH

Grupa C:
Velika Britanija, Turska, Letonija, Portugal

Grupa D:
Srbija, Izrael, Bugarska, Estonija

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Vesti


Komentari: 2

 
Masa February 7, 2017 Odgovori

Srecno devojke , verujem da cete u buducnosti biti zaista odlicne teniserke. Idemo do pobede SRBIJA

 
SNEZANA February 8, 2017 Odgovori

SAMO NAPRED DEVOJKE DO POBEDE

Komentari