21/04/17 - 13:55h

Fed kup: Prve na teren Krunić i Barti!

 


U Zrenjaninu sutra započinje dvodnevni duel Fed kup reprezentacija Srbije i Australije. Od naših teniserki prva će na teren Krunićeva.


Foto: TSS

U Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu održan je danas žreb za meč koji igraju Srbija i Australija u okviru plej ofa Svetske grupe B 2017.

Aleksandra Krunić i Ešli Barti prve će na teren, a nakon njih rekete će ukrstiti Ivana Jorović i Darija Gavrilova.

Drugog dana na teren će prvo Krunić i Gavrilova, potom Jorović i Barti, a ukoliko bude bilo potrebe, za dubl su prijavljene Krunićeva i Nina Stojanović, odnosni Barti i Kejsi Delakva.

Najveća promena u srpskom timu je što će u singlu Ivana Jorović nastupiti umesto Nine Stojanović.

Posle analize igre naših protivnica, ali i naših devojaka, došli smo do zaključka da Ivana svojom igrom može da pruži veći otpor. Ovo je samo prijava za prvi dan, moguće je promeniti nominacije, tako da ćemo videti šta će biti u nedelju rekla je selektorka Tatjana Ječmenica-Jevtić.

Krunićeva je izrazila zadovoljstvo što će, voljom žreba, prva na teren.

Znala sam da ću igrati protiv Bartijeve samo je bilo pitanje da li će to biti prvi ili drugi meč. Više volim da igram prvi meč, jer se istrošim dosta dok navijam, ako sam na programu druga. Sve radimo po principu „sve za jednu, jedna za sve!“Zajedno sa Ivanom sam dosta toga prošla u reprezentaciji. Imala sam i ja dosta iskustva u sedenju na klupi, a ova uloga najstarije igračice jeste nova za mene rekla je Aleksandra.

Ivana Jorović je bila sjajna u Talinu, a u Zrenjaninu će imati novu priliku da pokaže svoje kvalitete.

Verujem da će i ovoga puta biti sve dobro. Nadam se da će publika ispuniti dvoranu do poslednjeg mesta i da će navijati za naskazala je mlada Čačanka.

U dublu će, kako je objavila Ječmenica, igrati Aleksandra i Nina.

Aleksandra i ja smo već igrale zajedno, došle smo i do jednog polufinala, dobro smo se snašle, pa se nadam da će tako biti i ovoga putarekla je Stojanovićeva.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Fed kup, Ivana Jorović, Nina Stojanović, Vesti


Komentari