22/04/17 - 15:35h

Fed kup: Gavrilova prejaka za Ivanu, Australija vodi sa 2:0

 


Nakon dva odigrana singla, Fed kup tim Australije vodi protiv Srbije u Zrenjaninu sa 2:0, pošto je Darija Gavrilova u dva seta pobedila Ivanu Jorović.


I. Jorović22
D. Gavrilova66

Nakon trijumfa Ešli Barti nad Aleksandrom Krunić, Darija Gavrilova je još lakše savladala mladu Ivanu Jorović i donela Australiji velikih 2:0 nakon prvog dana meča plej-ofa Svetske grupe B Fed kupa.

Gošće su na korak od ukupnog uspeha, a priliku da stavi tačku na meč imaće Darija Gavrilova protiv Aleksandre Krunić. Ukoliko Srpkinja napravi iznenađenje, priliku za poravnanje imaće Ivana Jorović protiv Ešli Barti. Ukoliko se takav scenario obistini, odlučiće dublovi…

Izgubila je uvodni gem Jorovićeva, ali je nakon toga uspela da pronađe igru i suprotstavi se favorizovanoj rivalki, koja je odlično započela meč. Naredna dva svoja servis gema dobija ubedljivo, sa nekoliko sjajnih poena i smanjuje na 2:3, ali je to bilo sve što je uspela da uradi u prvom setu.

Mlada Čačanka je “rano kapitulirala i u nastavku – pretrpela je brejk već u prvom gemu, a potom i u petom, čime je Gavrilova otklonila poslednju dilemu oko pobednika. Australijanka je posao završila za jedan sat i 16 minuta.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Ivana Jorović, Vesti


Komentari