22/04/17 - 13:36h

Fed kup: Barti donela prednost Australiji protiv Srbije!

 


Nakon prvog duela meča koji se igra u Zrenjaninu u okviru plej-ofa za Svetsku grupu B Fed kupa, reprezentacija Australije vodi protiv Srbije sa 1:0.


A. Krunić43
E. Barti66

Australija vodi u meču sa Srbijom sa 1:0, pošto je Ešli Barti u prvom duelu uspela da dobije Aleksandru Krunić u dva seta, sa 6:4, 6:3.

Ešli zadaje dosta problema Aleksandri sa svojim prvim servisom kad je pogađala na početku, i uprkos tome što nije uspela da materijalizuje brejk sa starta, to joj polazi za rukom za 4:1. Australijanka je napravila i više dobrih poena od srpske teniserke, ali i više neiznuđenih grešaka, što ova koristi da joj ponovo oduzme servis za 4:3. Nekoliko odličnih poena i upornost donose prvom reketu Srbije i potvrdu brejka i daju dodatno samopouzdanje. U nastavku Krunićeva ipak ne koristi prilku da potpuno preokrene prvi set – Barti dobija svoj servis gem, a Srpkinja uz nove greške prosto poklanja uvodni set svojoj rivalki.

Nastavlja Barti seriju sa još dva vezana gema u drugom setu, međutim Aleksandra uspeva da iskoristi petu brejk šansu da vrati jedan brejk, ali, nažalost, ne i da ga potvrdi. U naredna četiri gema teniserke dobijajau svoje servis gemove, a u odlučujućem, Barti na svoj servis spašava jednu brejk loptu, a potom prvu meč loptu koristi da dovede svoj tim u prednost od 1:0.

Iako tribine u Kristalnoj dvorani nisu bile ispunjene do poslednjeg mesta, publika je tokom čitavog meča pružala veliku podršku našoj reprezentativki

U drugom meču danas se sastaju Ivana Jorović i Darija Gavrilova.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ešli Barti, Fed kup, Vesti


Komentari