12/04/15 - 12:03h

Endi i Rodžer oženili se na isti dan

 


Vezu sa svojom dugogodišnjom devojkom i verenicom Kim Sirs Endi Marej je krunisao na ceremoniji održanoj u rodnom gradu najboljeg britanskog tenisera. Popularni par izgovorio je sudbonosno da u prisustvu članova porodice i prijatelja u gradu Danblejnu, u Škotskoj, koji ima nepunih 8.000 žitelja. Po završetku crkvene ceremonije ispred lokalne katedrale okopio se priličan broj ljudi koji su želeli da vide novopečenu gospođu Marej i Endija, koji je nosio tradicionalni škotski kilt. Venčanje je nastavljeno u obližnjem hotelu koji se nalazi u vlasništvu Mareja od 2013. godine. Endi i Kim su se upoznali još 2005. godine na US Openu.

Marej_vencanje_1

Iako se ranije dosta forsirao pa opovrgavao dobar odnos Mareja i Đokovića (sa pričama se išlo do toga da će jedan drugom biti kumovi) to se ipak nije dogodilo, jer je Novak već odavno oženjen čovek, dok je kum na Endijevom venčanju bio njegov prijatelj i bivši profesionalni teniser Ros Hačins. Od poznatih iz sveta tenisa na venčanju pojavili su se Tim Henman, Aleks Koreča, kao i Marejev brat Džejmi.

Ipak, ono što je veća zanimljivost od samog venčanja je činjenica da se Endi Marej oženio na isti dan kada i Rodžer Federer. Naime, 11. aprila 2009. godine najbolji švajcarski teniser i jedan od najboljih igrača tenisa svih vremena i njegova tadašnja verenica Mirka venčali su se na ceremoniji u Švajcarskoj.

Marej_vencanje_2

Da li je ovo neka simbolika, ili tek slučajnost, tek i Endi Marej se pridružio klubu oženjenih momaka u vrhu svetskog tenisa, gde i dalje dominiraju oni koji još uvek nisu stali na ludi kamen.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Endi Marej, Novak Djoković, Rang Lista


Komentari