08/08/16 - 16:11h

Eliminisani braća Marej i sestre Vilijams

 


Braća Marej i sestre Vilijams završili su učešće u konkurenciji dublova na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru.


zimbio.com

zimbio.com


Britnaski tandem od kojeg se dosta očekivalo a koji čine rođenja braća Džejmi i Endi Marej, eliminisan je već na startu takmičenja u dublovima od domaće kombinacije Tomaš Beluči/Andre Sa. Brazilci su slavili u dva taj-brejka 7:6(6), 7:6(14).

Drugi nosioci u dublu poraženi su nakon što je Endi, branilac zlata u pojedinačnoj konkurenciji, dobio meč prvog kola protiv Viktora Troickog, ali to mu nije pomoglo u ovom duelu.

Braća Marej poražena su i u prvom kolu Igara u Londonu 2012, kao i u drugom kolu četiri godine ranije u Pekingu. Brazilski dvojac nije među nosiocima u Riju.

Dalje su prošli još Nadal i Lopes, Kabal i Farah, Fonjini i Sepi, Elijaš i Sousa, Nestor i Pospišil, Melo i Soareš, Džonson i Sok, te Beker i Ram.

Mnogo veća senzacija je poraz sestara Vilijams. Venus i Serena su osvajale zlatne medalje svaki put kada su se prijavljivale za Olimpijske igre, 2000, 2008. i 2012. godine, uz skor 15:0, ali je njihov niz prekinut već u prvom kolu.

zimbio.com

zimbio.com

To su učinile Čehinje Lusi Šafaržova i Barbora Štricova, koje su slavile sa 6:3, 6:4.

Sestre Vilijams su bile prvi nosioci u ženskom dublu, a nedavno su osvojile i Vimbldon.

Dalje su prošle još Matek-Sends i Vandevej, Sju i Ženg, Hlavackova i Hradecka, Erani i Vinči, Flipkens i Vikmajer, te Mitu i Olaru.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Olimpijske igre, Rio de Žaneiro 2016, Vesti


Komentari: 1

 
Vranjanac August 9, 2016 Odgovori

Bas mi je zao celu noc necu da se zaustavim od plakanja.

Komentari