19/10/17 - 14:37h

Džoana Konta završila sezonu

 


Najbolja britanska teniserka u ovom milenijumu, Džoana Konta, neće igrati do kraja sezone.


Zimbio

Nakon odličnog rezultata na Vimbldonu gde je stigla do polufinala, sve je krenulo po zlu za Britanku. Venus Vilijams ju je odvojila od finala na najpopularnijem turniru, a potom je usledio hladan tuš u vidu poraza od Aleksandre Krunić na US openu.

Od Vimbldona je ostvatila svega dve pobede, a lošim rezultatima kumovala je i povreda stopala, pa Džoana Konta drugu godinu za redom nije uspela da obezbedi plasman na završni turnir u Singapuru, iako je igrala dosta dobro u prvom delu sezone.

Zbog povrede se povukla sa turnira u Hong Kongu i Kupa Kremlja i potom je odlučila da se povuče do kraja ove sezone, iako je mogla da bude prva zamena u Singapuru.

Takođe, ona je objavila da je raskinula saradnju sa trenerom Vimom Fisetom, nakon nešto manje od godinu dana zajedničkog rada.

Posle pažljivog razmišljanja i razgovora, Vim Fiset i ja smo sporazumno odlučili da završimo saradnju. Rastajemo se u prijateljskim uslovima i želim mu sve najbolje. Mnogo toga smo postigli zajedno i želim da mu se zahvalim na strpljenju, vrednom radu i stručnosti. U narednim nedeljama ću raditi sa svojim timom u nadi da ustanovimo koji je put pravi za mene i moj tenis. Cilj je da angažujemo novog trenera ili trenere što pre, ali se koncentrišemo na pravu odluku, ne brzusaopštila je Britanka.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Džoana Konta, Vesti


Komentari