07/08/16 - 01:18h

Dublovi polovični: Nenad i Novak ubedljivi, kraj za Jelenu i Aleksandru

 


U prvom kolu Olimpijskog turnira, srpski dublovi imali su polovićan učinak – Jelena Janković i Aleksandra Krunić su eliminisane, dok su Nenad Zimonjić i Novak Đoković ubedljivo pobedili hrvatski tandem.


Novak Djokovic i Nenad Zimonjic

Novak Djokovic i Nenad Zimonjic


Jelena Janković i Aleksandra Krunić su ubedljivo poražene od britanske kombinacije Heder Votson/ Džoana Konta rezultatom 6:1, 6:1.

Srpski tandem je već u prvom gemu meča napravio brejk, ali su britanke odmah uzvratile. Jelena Aleksandra su održale egal u naredna dva gema, da bi pri rezultatu 2:2 njihove protivnice napravile seriju od četiri uzastopna gema i lako dobile prvi set.

Početak drugog seta doneo nam je veliku borbu, a naše devojke propustile su tri brejk šanse već u trećem gemu (2:1). Kazna je bila surova, Votson i Konta ponovo vezuju četiri gema i privode meč kraju.

Nenad Zimonjić i Novak Đoković su lako i ubedljivo pobedili Marina Čilića i Marina Draganju sa 6:2, 6:2, za svega 57 minuta borbe.

Srpski dubl je u četvrtom gemu prvog seta iskoristio drugu od tri vezane brejk lopte i poveo sa 2:1. Brejk je potvrđen uz dosta muke, pre nego što su Hrvati smanjili na 3:2.

Ipak, Zimonjić i Đoković su potom dobili preostala tri gema i rešili prvi set u svoju korist sa 6:2.

Ishod drugog seta bio je identičan, s tim što je, za razliku od prvog kada je Draganja ispustio svoje servise, u drugom popustio i početni udarac Čilića, pa je srpska kombinacija lako ubeležila trijumf.

Novak i Nenad se u narednom kolu sastaju sa pobednikom meča Melo/Soares (Brazil) – Rativatana/Rativatana (Tajland).

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dubl igrač, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Olimpijske igre, Rio de Žaneiro 2016, Vesti


Komentari