12/04/15 - 08:00h

Đorđi preko Radvanske do finala! (WTA Katovice)

 


Italijanska teniserka Kamila Đorđi plasirala se u finale WTA turnira u Katovicama, pošto je u polufinalu nadigrala prvu nositeljku, Poljakinju Agnješku Radvansku sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2 posle 75. minuta igre.

Kamila

Kamila

Italijanka je na turniru postavljena za treću nositeljku, a u polufinalnom okršaju je bila dominantna tokom čitavog meča. Diktirala je forhendom tempo sa osnovne linije, vineri su se ređali kao na traci, a Radvanska nije imala nikakvo rešenje za nadahnutu rivalku.

Đorđi nije dozvolila Poljakinji nijedan brejk u meču, dok je sa druge strane tri puta ugrozila servis protivnice. U prvom setu joj je bio dovoljan jedan brejk, pa da stigne u vođstvo, dok je u drugom trijumfalnom serijom od pet vezanih gemova slomila otpor Agnješke Radvanske.

Ovo je bio moj najbolji meč ove nedelje. Osećala sam se dobro i igrala sam sa dosta samopouzdanja. Bila sam konstantna i fokusirana, čak i kada sam grešila to me nije poremetilo, ostala sam u dobrom ritmu“, izjavila je Italijanka nakon trijumfa.

Đorđi će u nedelju igrati za svoj WTA prvenac, a protivnica sa druge strane mreže u finalu biće Slovakinja Ana Karolina Šmedlova, koja je savladala Belgijanku Alison Van Ujtvanck sa 6:4, 6:1.

Rezultati polufinala:

Agnješka Radvanska – Kamila Đorđi 4:6, 2:6

Alison Van Ujtvanck – Ana Karolina Šmedlova 4:6, 1:6

Finale:

Kamila Đorđi – Ana Karolina Šmedlova

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Agnješka Radvanjska, Polufinale, Rang Lista, Rezultati, Teniserke, Turniri, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari