14/02/17 - 19:17h

Doha: Pavljučenkova ponovo kobna za Jelenu

 


J. Janković14
A. Pavljučenkova66

Zimbio.com

Nakon tri pobede u kvalifikacijama koje je bila prinuđena da igra posle 13 godina, naša najbolja teniserka nije uspela ozbiljnije da se suprotstavi Ruskinji, u meču koji je nekoliko puta prekidan zbog kiše u katarskoj prestonici.

Bio je to osmi duel ovih rivalki, i šesta pobeda Pavljučenkove.

Za manje od pola sata je Ruskinja došla do 1:0 – prvi set je dobila sa dva brejka prednosti, dopustivši srpskoj teniserki da osvoji samo jedan gem. U ovom delu igre Jelena je imala samo jednu brejk šansu, u trećem gemu, ali je nije realizovala.

Jankovićeva je u pauzi zatražila pomoć lekara, a pri rezultatu 40:40 u prvom gemu narednog seta, došlo je do prekida meča zbog kiše. U nastavku, uprkos brejk loptama, obe teniserke uspevaju da osvoje po poen na svoj servis gem. Nakon što u trećem gemu spasava nove tri brejk lopte, Jankovićeva gubi svoj naredni servis gem, a meč ponovo biva prekinut zbog kiše i to na nekoliko sati, pri vođstvu rivalke od 3:2.

Ipak, ništa se nije drastično promenilo po povratku teniserki na teren. Ruskinja je rutinski sačuvala svoj servis i plasirala se u drugo kolo, gde je očekuje treći nosilac Dominika Cibulkova.

Turnir u Dohi, koji se igra za nagradni fond od 710.900 dolara, prvi je na kojem je srpska teniserka sarađivala sa novim trenerom, Giljermom Kanjasom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jelena Janković, Vesti


Komentari