20/02/17 - 12:31h

Delrej Bič: Novi povratak Del Potra!

 


Argentinski teniski heroj Huan Martin del Potro vraća se turnirima na istom mestu sa kojeg je počeo prošlogodišnji povratnički pohod.


Izvor: facebook.com, Delray Beach Open

Prvi turnir u 2017. godini, Huan Martin odigraće u Delrej Biču (SAD), nakon što je odlučio da propusti Australijan open kako bi se što bolje pripremio za dugu i napornu sezonu.

To će biti prvi njegov nastup još od prošlogodišnjeg finala Dejvis kupa, kada su “Gaučosi” pokorili Zagreb i osvojili titulu šampiona.

Prošle godine je u Delrej Biču stigao do polufinale, a ove će imati težak izazov na startu, u vidu Južnoafrikanca Kevina Andersona (utorak). Delpo je slavio u svih pet međusobnih duela protiv ovog rivala.

42. teniser sveta je analizirao dvoipomesečni period za sobom, tokom kojeg se pripremao za iskušenja u 2017. godini.

Ove pripreme bile su drugačije jer sam zdrav i znam da ću igrati na 80% turnira. Uveo sam i neke novine kao što je joga koju upražnjavam svakog jutra i neke vežbe za ručni zglob. Osećam da sam u dobrom stanju i nadam se da ću biti maksimalno spreman tokom cele sezone. Prošle godine igrao sam na samo 12 turnira. Sada ću moći da igram i na 20, što znači da ću imati šansu da se popnem na listi i da se približim najboljima što je više moguće – rekao je momak iz Tandila.

Prvi nosilac na takmičenju u Delrej Biču je Miloš Raonić.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Delrej biču, Huan Martin Del Potro, Vesti


Komentari