21/02/17 - 10:36h

Delrej Bič: Manarino diskvalifikovan, Edmundov “deža vi”!

 


U meču prvog kola turnira u Delrej Biču, Adrijan Manarino je diskvalifikovan zbog nesportskog ponašanja tokom duela sa Kajlom Edmundom, kojem se slična situacija dogodila nedavno u Dejvis kupu.


zimbio.com


Manarinu nije baš išlo tokom duela sa Edmundom, ali Francuz nije umeo sportski da podnese poraz.

Britanac je dobio ovaj meč sa 6:3, 6:0, ali se poslednji gem nije odigrao do kraja – u trenucima kada je pobednik već bio izvestan, Francuz je u izlivu besa dva puta “lansirao” lopticu preko stadiona, a sudija ga je zbog toga kaznio izgubljenim gemom, kako pravila i nalažu, a pošto je u tom trenutku gubio sa 5:0, to je značilo i kraj meča.

To nisu bili jedini ispadi Adrijana Manarina u ovom susretu. Pre toga, jednom je pogodio stolicu u kojoj sedi arbitar, a u jednom navratu je čak umalo pogodio skupljača loptica, za šta je kažnjen jednim poenom.

Zanimljivo da se Kajlu Edmundu slična situacija dogodila tokom gostovanja njegove reprezentacije u Kanadi, u okviru Dejvis kupa. Tada su on i mladi Denis Šapovalov odlučivali o pobedniku meča, a Kanađanin je diskvalifikovan nakon što je, takođe u izlivu besa, snažnim udarcem pogodio lopticom sudiju u oko i povredio ga.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Adrijan Manarino, ATP u Delrej biču, Kajl Edmund, Vesti


Komentari