05/08/16 - 14:22h

Del Potro: Novak igra spektakularno, ali smetaće mu moji navijači!

 


Huan Martin del Potro je govorio o predstojećem duelu 1. kola Olimpijskog turnira protiv Novaka Đokovića.


zimbio.com

zimbio.com

 

Volja žreba je bila takva da se u prvom kolu muškog singla Olimpijskih Igara sastanu rivali koji su pre četiri godine u Londonu odlučivali o bronzanoj medalji.

Argentinac je tada bio bolji, ali je tokom Olimpijskog ciklusa koja traje još samo par sati, propustio puno toga zbog povrede. Za to vreme, Đoković je potpuno zagospodario svetskim tenisom, pa je srpski as favorit, ne samo u ovom duelu, već i za osvajanje zlatne medalje.

– Divno je što ću igrati sa njime, pogotovo na OI, ali sa druge strane bih voleo da igram sa nekim drugim protiv koga bih imao veće šanse. Dakle, osećanja su pomešana – prva je reakcija del Potra na saznanje da će upravo sa Novakom ukrstiti rekete na startu.

Harizmatični dugajlija je u Londonu savladao Novaka sa 7:5, 6:4.

– Bilo je to iznenađenje i tada, ali sada je potpuno druga priča – on igra spektakularno, sada je osvojio i Toronto, broj je jedan, a ja nisam u stanju u kojem sam bio ranije. Nekome je morao Novak da upadne, upao je meni – rekao je 27-godišnji momak iz Tandila, i dodao:

– Biće to dobar test za mene da vidim gde sam u ovom trenutku. Uzevši u obzir sve što sam prošao u karijeti, veliko je dostignuće i to što ponovo igram na OI. Probaću da budem miran, ali on je favorit.

Huan Martin veruje da ni Novak nije prezadovoljan što je upravo njega dobio za rivala.

– Znam ga dobro i verujem da nije zadovoljan jer zna kako su argentinski navijači bučni – to mu uvek smeta, a ja uvek pokušavam da se hranim energijom sa tribina. Ipak, i on zna u kakvom sam ja stanju, a ja se nadam da ću odigrati dobro.

Uspeh karijere, popularni “Delpo” je napravio na US openu 2009, kada je porazio Federera u finalu. Međutim, Argentinac je poslednjih godina imao puno problema sa povredom ručnog zgloba.

– Blizu sam prvom cilju, a to je da sezonu završim zdrav igrajući tenis. Ruka mi je bolje, zahteva vreme i voleo bih da bude brže, ali moram da se pridržavam onoga što kažu doktori – zaključio je trenutno 145. teniser sveta.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Huan Martin Del Potro, Novak Djoković, Olimpijske igre, Rio de Žaneiro 2016, Vesti


Komentari: 1

 
nadja .... August 7, 2016 Odgovori

puno srece Nole ziva legendo ,,,,Do POBEDE KRALJU ;;

Komentari