08/11/16 - 17:59h

David Ferer: Teško sam podneo ovogodišnje neuspehe

 


Posle više od 10 godina, David Ferer će ispasti iz Top 20 društva na ATP turu…


David Ferer

David Ferer


Godinama je David Ferer važio za momka koji je “uvek tu negde” u svetskom vrhu, iako je očito bilo da nikada neće postati grend slem šampion (ima jedno finale Rolan Garosa u kojem ga je Nadal deklasirao). Ipak, bio je jedan od najredovnijih učesnika četvrtfinaa na najvažnijim takmičenjima, zahvaljujući čemu je cementirao mesto u top 10.

Međutim, krčag ide na vodu dok se ne razbije, pa je tako španski veteran ove sezone platio cenu, kako godinama, tako i iscrpljućoj borbi, odnosno fizički izuzetno zahtevnom tenisu koji je forsirao tokom čitave karijere.

Njegovi najbolji rezultati ove sezone su četvrtfinale Australijan opena, te polufinala u Pekingu u Beču, što govori da je popularni “Pitbul” posle dugo vremena podbacio. Rezultat toga je i ispadanje iz top 20, prvi put posle čitave decenije.

Ove godine sam izgubio mnogo više mečeva nego što sam morao. Sezonu sam okončao jako umoran. Bilo mi je vrlo teško da prihvatim neke poraze, pogotovu na startu godine. Ipak, kako je vreme odmicalo, uspevao sam da se suočim sa tim, tako da mi je sada lakše – rekao je Ferer u intervjuu za jednu špansku radio stanicu.

Ova godina je bila njegova 16. na ATP turu…

Fizički, jako sam se mučio da se oporavim i dovedem u adekvatno stanje. Zbog toga nisam bio na potrbenom takmičarskom nivou tokom prvih pet meseci. Prošao sam kroz, za mene potpuno novu situaciju, u kojoj sam morao da shvatim šta se dešava kako bi se nekako vratio na staro. Što se tiće budućnosti, boriću se i u 2017. godini. Prioritet mi je da održim strast prema tenisu, a kada je tako, renking i nije naročito važan – konstatuje legendarni teniser.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   David Ferer, Vesti


Komentari