29/04/15 - 12:00h

Da li je moguće: Teniski turnir koji se igra pod vodom?! (Foto)

 


Da li biste ikada mogli da zamislite kako sedite na tribinama i posmatrate teniski teren gde igra vaš omiljeni teniser ili teniserka, a da pritom kada pogledate iznad sebe vidite veliko vodeno prostranstvo i ribe koje kruže iznad vaše glave? Zvuči nemoguće, zar ne? Ali nismo sigurni da kada se spomene zemlja Dubai koja je deo UAE, postoji uopšte nešto što je nemoguće! Svaki put kada pomislite da ste dostigli prag mogućnosti, arhitekte i znalci ove čudesne zemlje koja je nikla bukvalno iz peska vas demantuju i pokažu da su sposobni za još veće poduhvate, još zahtevnije projekte i još veći spektakl za vaše oči.

Dubai projekat

Složićete se da sve ovo zvuči pomalo suludo. No, kada pogledamo šta su dosad uspeli da stvore inovativci u Dubaiju sa bogatstvom kojim raspolažu, razuveriće vas da je išta nemoguće kad izgovorite reč “Dubai”. Jedna od atrakcija kojom Dubai pleni pažnju celog sveta su Palm Ajlends, ili ostrva koja podsećaju oblikom na palmu. Ostrva nisu dar prirode već su veštački stvorena. Napravljena su od peska i stena bez ikakvih čeličnih konstrukcija.

Burž Kalifa, još jedno velelepno zdanje koje je niklo iz prašine. Najveća zgrada na svetu je upravo ovo zdanje visine 818 metara. Da bi se izgradila ovakva sila, uloženo je ukupno oko 4,1 milijarde američkih dolara. Neverovatno, zar ne? Kada govorite o Dubaiju i njihovim poduhvatima, bez sumnje ih uvek trebate svrstati u kategoriju superlativa. Kada gledate vatromet u Dubaiju kojim se obeležava početak Nove godine, zastaće vam dah! I zastaje dah celom svetu!

Teniski teren pod vodom

Takav jedan poduhvat i fascinantna građevina je jedan od najluksuznijih hotela na svetu Burž el Arab, drugi po visini hotel na svetu. Baš u tom hotelu nalazi se restoran “Al Mahara” koji je okružen ogromnim akvarijumima u kojima pliva ogroman broj životinja. Kada se osvrnemo na sve gore navedene činjenice, sve se sad čini mnogo realnije, pa i tenis koji bi se igrao pod vodom.

Tenis pod vodom

Neverovatno, ali vrlo moguće u nekoj daljoj budućnosti! No, da li vi verujete u ovaj poduhvat? Da li se zaista može pomeriti granica do te mere da posmatrate teniski spektakl ispod još spektakularnijeg prizora iznad vas? Sačekajmo malo da prođe neko vreme, a onda ćemo se i sami uveriti u to! Dotad pratimo stvarne i sadašnje teniske spektakle koje nam priređuju šampioni na terenu i uživajmo u tome!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari