01/11/16 - 10:35h

Conga: Kako mi je pasta za zube umalo uništila karijeru!

 


Žo Vilfred Conga je izneo neočekivane razloge zbog kojih godinama kuburi sa povredama.


Conga

Conga


Francuski teniser je pre tri nedelje imao operaciju kolena, a sada otkriva razlog mnogih svojih povreda tokom karijere.

Kada sam imao 15 godina zubar je ostavio malo paste za zube u mojim sinusima koji su se nakon toga inficirali. Da dočaram, gljivice su rasle u mojim sinusima i kada bi se skupile, dostigle bi veličinu loptice za stoni-tenis – ispričao je Conga.

Doktor koji ga je operisao, dodaje Conga, rekao je da bi sva zapaljenja tetiva i fizički problemi mogli biti povezani sa tim.

Čestice su se raširile do zglobova i tetiva. Osim toga, imao sam infekcije u korenima zuba. Posetio sam drugog specijalistu. Sve te operacije su bile tokom četiri dana. Odjednom, nisam osetio bol, moje koleno je stabilno i disao sam mnogo bolje. Do tada sam disao samo na usta. Ne moram da naglašavam da je sve bolje – otvoreno priča Conga.

On se osvrnuo i na turnir u Beču gde je izgubio u finalu od Endija Mareja rezultatom 6:4, 7:6 (6).

Zadovoljan sam nedeljom. Igrao sam dobar tenis i borio se do kraja. To je najvažnija stvar za mene. Bilo je lepo igrati pet mečeva u nizu što mi se nije dešavalo tako često ove sezone. Naravno da sam malo razočaran, ali bila je to pozitivna nedelja – istakao je Francuz.

Na poslednjem Mastersu u godini Conga je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom ga čeka Španac Albert Ramos Vinolas. Njih dvojica su do sada igrali pet puta i uvek je slavio francuski igrač, poslednji put prošle nedelje u četvrtfinalu turnira u Beču rezultatom 6:2, 7:6 (5).

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Vesti, Žo-Vilfred Conga


Komentari