13/02/16 - 12:07h

CNN u Beogradu samo zbog Novaka

 


Reporteri CNN stigli su u Beograd kako bi razgovarali sa Jelenom i Novakom Đokovićem o humanitarnom radu i fondaciji “Novak”.

Novak i Jelena vencanje 1

Novinari emisije „Open court“ koja se emituje na američkoj televiziji CNN, stigli su u naš glavni grad kako bi razgovarali sa Novakom i njegovom suprugom Jelenom o humanitarnom radu i fondaciji “Novak”.

U razgovoru, Novak i Jelena su otkrili zašto su osnovali fondaciju.

„Želimo da u Srbiji više ne bude dece koja ne pohađaju vrtiće, jer je rani razvoj ključan za dalji uspeh u životu.
Brojke u Srbiji nisu ohrabrujuće, gotovo polovina dece ne ide u vrtiće, ali mi se trudimo da podignemo svest o ovom problemu i zajedno sa ljudima dobre volje stvorimo i unapredimo uslove za njihov rani razvoj i obrazovanje“
, rekao je Novak.

Jelena, koja je i direktor fondacije, istakla je da im je činjenica što su i sami roditelji dala više motiva da pomažu deci.

„Strastveni smo prema našem cilju, da obezbedimo bolje detinjstvo za što veći broj dece. I mi sami, kao roditelji jednog malog dečaka veoma vodimo računa da maksimalno razvijamo njegove potencijale, jer je to potrebno raditi od najranijih dana.“

Reporteri CNN-a su sa porodicom Đoković obišli i vrtić „Veseljko“ u Obrenovcu, koji je nakon poplava u maju 2014. bio potpuno uništen. Vrtić je obnovljen zahvaljujući donacijama Fondacije “Novak” i ponovo počeo sa radom pre godinu dana.
Pored investicije u ovaj vrtić, Fondacija je do sada investirala više miliona evra u projekte ranog razvoja dece.

Emisija „Open court“ sa Novakom i Jelenom biće emitovana 18. februara u programu CNN televizije.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Novak Djoković, Vesti


Komentari: 1

 
dusanka February 13, 2016 Odgovori

pa tu nema sta da se kaze deco samo tako nastavite

Komentari