12/09/16 - 22:03h

Bušar hoće milione od Teniskog saveza SAD-a

 


Advokat kanadske teniserke Eženi Bušar izjavio je da je njegov cilj i cilj njegove klijentinje da od Teniskog saveza SAD-a dobiju ‘milione i milione’ dolara.


Ezeni Busar

Ezeni Busar

Eženi Bušar podnela je prošle godine tužbu protiv Teniskog saveza Sjedinjenih Američkih Država (USTA) za nemar, pošto se tokom poslednjeg grend slem turnira u sezoni, US Opena, okliznula u svlačionici, pala i dobila potres mozga.

Bušar je u tužbi navela da je posle pada pretrpela veliki bol i finansijski gubitak i pred Okružnim sudom u Bruklinu zatražila odštetu. Ona se posle meča dublova koji je igrala nešto posle 22 časa, vraćala u svlačionicu, gde se okliznula i udarila glavom o pod. U tužbi se navodi da je Bušar pala zbog “klizave, strane i opasne supstance koja je bila na podu”.

Osim što je morala da odustane od US Opena, Bušar je propustila turnire u Kini i Japanu.

Proces još uvek nije završen, jer zbog obaveza na terenu Kanađanka nije uspela da odradi neke pravne stvari koje su neophodne za nastavak procedure.

Oni znaju da su odgovorni za ovo. Ne poriču da je pala, ne poriču da se povredila, ne osporavaju ništa od toga. Zašto onda ne priznaju da su krivi za celu tu situaciju sa klizavim podom? – pita se advokat Bušarove, Benedikt Moreli.

On je dodao da bi odšteta USTA-u mogla da ‘olakša’ za milione i milione dolara.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Eužen Bušar, Teniserke, Vesti


Komentari