19/07/15 - 18:00h

Bojana i Jelena u Istanbulu, Lajović u Umagu (Pregled nedelje+video)

 


Novi turniri su pred nama. Naredne sedmice očekuje nas više manjih turnira koji se igraju širom sveta. Jovanovski, Janković i Lajović braniće boje srpske zastave.

Tennis

Dejvis kup je iza nas. Sada je vreme za nova takmičenja, nove turnire, a velikih 10 tenisera će uglavnom odmarati dok traju ovi turniri.

Pravac Kolumbija! Tamo se igra turnir u Bogoti. Radi se o turniru serije 250. Neće tamo učestvovati srpski predstavnici. Prošle sezone je na ovom turniru pobedio Bernard Tomić, mladi australijski teniser. Tomić se takmiči i ove godine ali i pretprošlogodišnji pobednik Ivo Karlović. Tomić je 2014. slavio u finalu protiv ni više ni manje nego baš hrvatskog tenisera Iva Karlovića. Rezultat od 2-1 je Bernardu doneo titulu.

U Hrvatskoj, u Umagu se u isto vreme odigrava turnir. Dušan Lajović će tamo učestvovati. Pablo Kuevas je prošlogodišnji pobednik turinira u Umagu. On je urugvajski teniser i spada u top 30 igrača sveta. Kuevas je u finalu slavio sa 2-0 protiv Tomija Robreda, španskog tenisera.

Bastad je naredni ATP turnir i igra se u Švedskoj. Pablo Kuevas je takođe osvajač ovog turnira. Poražen u finalu bio je Hoao Souza, portuglaski teniser. Rezultat meča bio je 2-0 u korist urugvajskog tenisera.

U Istanbulu će igrati Bojana Jovanovski i Jelena Janković. Bojana se sastaje sa Jaroslavom Švedovom, ruskom teniserkom. Jelena će igrati protiv Radvanske. U dublu će Jelena takođe igrati meč protiv Aleksandre Panove i Margarite Gasparijan, a partnerka će joj biti Kagla Bujukakaj. Karolina Voznjacki je prošlogodišnja pobednica u meču protiv Italijanke Vinči. Rezultat je rešen u 2 seta u korist Karoline.

Nema srpskih teniserki na austrijskom turniru Gaštajnu. Sezone 2014. u finalu ovog turnira trijumfovala je Andrea Petković. Finale joj je pripalo nakon 2 odigrana seta protiv Amerikanke Šelbi Rodžers.

Pratite idalje Tenis Uživo! Trudićemo se da uvek dobijate informacije blagovremeno i saznate sve o svojim omiljenim teniskim herojima.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP 250, ATP u Bastadu, ATP u Umagu, Bernard Tomić, Bogota, Bojana Jovanovski, Dušan Lajović, Jelena Janković, Karolina Voznjacki, Tenis Video, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari