27/04/17 - 14:52h

Beker: Novak da preusmeri brod na pravi kurs što pre!

 


Beker po ko zna koji put komentarisao Novakovu igru.


Zimbio

Boris Beker, koji je od 2013. do 2016. godine bio trener Novaka Đokovića, često je u situaciji da prokometnariše pad u igri i rezultate bivšeg broja jedan. Prema njegovom mišljenju, problemi srpskog tenisera su mentalne prirode i moraće u skorije vreme da ih se reši.

Nemoguće je da je izgubio forhend ili servis preko noći. On se mentalno promenio od osvajanja Rolan Garosa. To mu je bi životni san! A kada probušite balon, vazduh iz njega izađe. Novak još nije svoj ponovo naduvaoslikovito je pojasnio Beker.

Nemac smatra da dolaze novi igrači koji svakodnevno vrebaju Novakove slabosti.

Svlačionica ne spava. Svi vide slabost vrhunskog tenisera i svi žele sada njegov “skalp”. Oni sada čitaju njegov govor tela i postali su mnogo pametniji u načinu igre protiv Novaka, što je za Đokovića dodatni problem. Normalno je da kada toliko godina dominiraš i sve pobeđuješ, da će se ta plima jednom povući. Ipak, Novak ima 29 godina i dovoljno vremena da preusmeri svoj brod na pravi kurs, ali moraće to da učini što preistakao je Beker.

Đokovića očekuje nastup na mastersu u Madridu (7 – 14. maj), potom u Rimu (14 – 21. maj), a onda sledi Rolan Garos (28. maj – 11. jun), gde brani titulu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Boris Beker, Novak Djoković, Rolan Garos, Vesti


Komentari: 2

 
Mila April 27, 2017 Odgovori

Možda je on zaista u pravu, ali meni sve to izgleda drugačije. Kad je u januaru prošle godine objavljeno da je Novak prešao na sirovu hranu, rekla sam prijateljima da mu je karijera gotova. Novak je bio u punoj snazi, ali kad prestanete da unosite energiju, snaga postepeno jenjava, dok se ne istroši do kraja. On je imao snage za još pola godine i drago mi je da je uspeo da osvoji RG. Tu se, uz fizičko pražnjenje, ispraznio i emotivno, i to je to. Snaga, bez dodatnog unosa energije, posustaje. Što manje snage i brzine ima, više ide na na pokrete koji dovode do povređivanja. Sve je to začarani krug. Mislim da se Novak sada blamira! Bolje da uzme pauzu od 6 meseci, kao nekad Nadal, i da nabije snagu pa da se vrati. Ovako ćemo samo gledati propast dok se ne oprosti od tenisa. Volim Novaka i žao mi je što sam prošlog januara bila u pravu.

 
Pavle April 29, 2017 Odgovori

Mila,e neka si mu rekla da se blamira i da uzme 6 meseci da povrati snagu. Pa,ti si neverovatna…kao da sam js to rekao !Samo jos Novak da procita tvoj komentar i uzme te u tim kao savetnika! Odmah ce da procveta!

Komentari