09/05/15 - 16:03h

ATP Rim (žreb): Novak i Viktor u istoj četvrtini, na njihovoj strani Marej, Nišikori i Ferer

 


U ponedeljak startuje Masters u Rimu, a srpski teniser Novak Đoković postavljen je za prvog nosioca. Osim njega, u glavnom žrebu muškog singla gledaćemo i Viktora Troickog, dok će Dušan Lajović pokušati da do svog mesta na glavnom turniru stigne preko kvalifikacija.

Novak i Viktor

Novak i Viktor

Novak Đoković i Viktor Troicki nalaze se u istoj četvrtfini žreba, što znači da bi do susreta njih dvojice moglo da dođe već u četvrtfinalu. Ipak, ne treba žuriti, jer prethodno moraju da prođu tri kola.

Novak će imati nešto lakši zadatak, jer je na startu slobodan. U drugom kolu igraće sa boljim iz duela Nikolasa Almagra (koji ima zaštićeni renking) i Luke Vanija, dobitnika vajld karte. Đoković se sa Almagrom do sada sastajao tri puta, i savladao ga u sva tri duela, dok mu je 29-ogodišnji Vani poptuno nepoznati protivnik, nisu do sada igrali jedan protiv drugog. U trećem kolu protivnik bi mogao da mu bude Španac Roberto Bautista Agut ili Marsel Granjolers, ukoliko ih neki od dva kvalifikanta ne iznenadi.

Viktor već na startu ima težak posao. Protivnik u prvoj rundi biće mu Australijanac Bernard Tomić. Ovo će biti njihov četvrti duel, a Tomić vodi sa 2:1 u dosadašnjim susretima. Pobednika ovog duela u drugom kolu čeka bolji iz susreta Nika Kirijosa i Felisijana Lopeza, a nijedan od njih dvojice neće biti lak protivnik. U trećem kolu tu je, ukoliko ne bude iznenađenja, peti nosilac, Kei Nišikori.

Ukoliko obojica uspešno prođu sve prepreke, Viktor i Novak igraće u četvrtfinalu jedan protiv drugog. Pobednika ovog meča ne čeka nimalo lak zadatak, jer u polufinalu ni mogao da se sastane sa Endijem Marejem ili Davidom Fererom.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Rimu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari