20/02/17 - 10:37h

ATP: Blagi napredak Troickog, Gofan zamenio Monfisa u top 10

 


Razlika između Endija Mareja i Novaka Đokovića je ostala ista, ali je izvesno da će uskoro Britanac napraviti još veću prednost.


Na ssamom vrhu najnovije ATP rang liste nije bilo promena – Endi Marej je i dalje na prvom mestu sa 1.715 bodova više od drugoplasiranog Novaka Đokovića, ali će ta prednost narasti za sedam dana, jer Srbin neće učestvovati na turniru u Dubaiju.

On je prošle godine predao Felisijanu Lopezu u ranoj fazi turnira zbog problema sa očima, pa će izgubiti svega 90 poena, ali je pitanje za koliko će Marej uvećati svoj saldo jer prošle godine nije učestvovao, pa će mu svakao pobedad u Emiratima dobro doći da se dodatno odvoji od najvećeg rivala.

Od srpskih tenisera, napredak je ostvario Viktor Troicki, koji je popravio svoj plasman za dve pozicije pa je sada 36, dok su Janko Tipsarević i Dušan Lajović pali za po dve, na 96. i 97. U Top 200 su i Laslo Đere na 179. i Nikola Milojević na 190. poziciji.

Za jedinu promenu u top 10 zaslužan je David Gofan, koji je zamenio Gaela Monfisa u tom društvu. Belgijanac je u prethodne dve nededlje igrao dva finala, ali je oba izgubio – u Sofiji i Roterdamu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Novak Djoković, Vesti, Viktor Troicki


Komentari