23/04/17 - 12:42h

ATP Barselona: Konkurencija opasna, Nadal ide na 10-tu titulu!

 


65. izdanje čuvenog Trofeo Conde de Godo u Barseloni počeće u ponedeljak i to će biti jedan od najjačih turnira izvan grend slem i masters 1000 takmičenja, sa čak sedam imena rangiranih u Top 20!


Twitter

Turnir, serije 500 se igra na terenima Kraljevskog teniskog kluba, najstarijeg u Španiji, a prvi put je održan 1953. godine, kada je Amerikanac Vik Seikas podigao trofej. 1970. godine, Barselona je postala deo ATP kalendara, a Manuel Santana je bio prvi pobednik u open eri.

Ilie Nastase, Bjorn Borg, Manuel Orantes, Ivan Lendl, Mats Vilander, Karlos Kosta, Tomas Master, Marat Safin, Huan Karlos Ferero, Karlos Moja i Kei Nišikori osvajali su titulu u prošlosti, ali jedan igrač je neprikosnoveni šampion Barselone. Naravno, Rafael Nadal, devetostruki osvajač trofeja, a u nedelji pred nama će pokušati da uđe u istoriju kao jedini igrač koji je osvojio 10 titula na jednom događaju u open eri (ne učini li to već danas u Monte Karlu).

Svetski broj jedan je zbog ranog ospadanja u Monaku, zatražio vajld kard, i on će u Barseloni igrati po prvi put od 2012, i biće prvi nosilac.

Marej će započeti protiv Bernarda Tomića ili Dastina Brauna. Drugu četvrtinu predvodi Dominik Tim, koji će imati nezgodan start protiv Edmunda ili Šardija.

Nadal, koji brani titulu osvojenu prošle godine pobedom protiv Keija Nišikorija, po kome je zbog postignutog rekorda i centralni teren dobio ime, postavljen je za trećeg nosioca i on će započeti turnir protiv Olivija ili Dutra Da Silve.

Kompletan raspored pogledajte OVDE:

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Barseloni, Endi Marej, Rafael Nadal, Vesti


Komentari