03/08/16 - 02:35h

Atlanta: Verdasko prejak za Lajovića

 


Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Atlanti, pošto je na startu poražen od Španca Fernarda Verdaska u dva seta.


D. Lajović64
F. Verdasko76
zimbio.com

zimbio.com

Fernardo Verdasko, koji debituje na Atlanta openu (tvrda podloga), savladao je protivnika iz Srbije za sat i 27 minuta igre, i tako zakazao meč osmine finala protiv Žilijena Benetoa, koji je u prvom kolu bio bolji od domaćeg kvalifikanta Smita, takođe u dva seta.

Španski veteran se na taj način osvetio Lajoviću za poraz u jedinom prethodnom međusobnom duelu, u Sao Paolu prošle godine.

U prvom setu nije viđena nijedna brejk lopta u 12 gemova, da bi Verdasko dominantno dobio taj-brejk, prepustivši Dušanu samo dva poena.

U istom stilu je započet i drugi deo igre, ali je Španac u petom setu iskoristio prvu brejk loptu, i to nakon što je Lajović imao gem loptu na 40:30.

Srpski as je imao lepu priliku da odmah uzvrati, ali je propustio dve brejk lopte u narednom gemu (15:40). 48. teniser sveta je osvojio naredna četiri poena, i nije do kraja dopustio rivalu priliku za popravni.

Prvi nosilac na turniru u Atlanti je Džon Izner, koji je ranije odlučio da propusti Olimpijski Igre zbog straha od Zika virusa.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Atlanti, Dušan Lajović, Vesti


Komentari