15/01/16 - 09:39h

AO žreb: Jelena, Ana i Bojana u istoj polovini

 


Srpske teniserke Jelena Janković, Ana Ivanović i Bojana Jovanovski nalaze se u istoj polovini žreba za Australijan Open, zajedno sa drugom nositeljkom na turniru, Simonom Halep. U suprotnoj polovini igraće Aleksandra Krunić.

Ana Ivanovic i Jelena Jankovic

Ana Ivanovic i Jelena Jankovic

Jelena Janković, 19. nositeljka na turniru, će u prvom kolu igrati protiv Polone Hercog iz Slovenije, trenutno 73. teniserke sveta. Njih dve su se do sada sastajale samo jednom, a taj susret pripao je srpskoj teniserki.
U drugom kolu Jelena bi mogla da igra protiv pobednice iz duela Nemice Laure Zigemund i Kiki Bertens iz Holandije. Protivnica u trećem kolu bila bi joj, ako ne dođe do iznenađenja, 11. nositeljka, Timea Baščinski. U četvrtom kolu igrala bi protiv Anželike Kerber koja je sedmi favorit, a u četvrtfinalu sa trećom nositeljkom Garbinje Muguruzom. Protivnica u polufinalu mogla bi da joj bude Simona Halep, a u istoj polovini žreba nalaze se i još dve srpske teniserke – Ana Ivanović i Bojana Jovanovski.

Prva protivnica Ane Ivanović biće Amerikanka Tami Peterson, 462. igračica sveta. Nakon toga, Ana bi se sastala sa domaćom teniserkom Jarmilom Volf (nekada Gajdošova), ili kvalifikantkinjom. U trećem kolu tu je Medison Kiz, 15. nositeljka, u četvrtom deveta favoritkinja Karolina Pliskova, a već u četvrtfinalu mogla bi da se sastane sa drugom nositeljkom Simonom Halep.

Bojana Jovanovski ni ove godine nije imala sreće sa žrebom. Aliz Korne iz Francuske biće joj protivnica u prvoj rundi, a već u drugoj tu je Rumunka Simona Halep.

Aleksandra Krunić će u prvom kolu igrati protiv Kanađanke Eženi Bušar, a u drugoj rundi mogla bi da se sastane sa četvrtom nositeljkom Agnješkom Radvanskom. Aleks se nalazi u istoj polovini žreba sa prvom teniserkom sveta Serenom Vilijams.

Žreb za muški deo turnira pogledajte ovde.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Australian Open, Australian Open 2016, Bojana Jovanovski, Grend Slem, Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti, Zreb


Komentari