24/01/16 - 05:12h

AO (ž): Šarapova – Serena prvo četvrtfinale

 


Prvi četvrtfinalni par Australijan opena 2016. u ženskoj konkurenciji čine Marija Šarapova i Serena Vilijams.

Sarapova

Sarapova


Najbolja ruska teniserka Marija Šarapova je muku mučila sa Belindom Benčić ali je ipak dobila u dva seta – 7:5, 7:5. Bio je ovo prvi duel Šarapove (28) i njene deset godina mlađe rivalke iz Švajcarske, a Marija je do slavlja stigla pre svega zahvaljujući upravo većem iskustvu od Belinde.

Sve je u ovom meču zavisilo do Šarapove, koja je bilo mnogo agresivnija, pravila brojne vinere ali i neiznuđenje greške. Peta igračica sveta je propustila čak 12 brejk lopti a iskoristila četiri, što je bilo dovoljno za trijumf u dva seta.

U prvom setu je bilo puno brejkova, a prva je prednost stvorila Benčić. Švajcarkinja je iskoristila prvu priliku i povela sa 3: ali je Šarapova odmah uzvratila. Usledio je još po jedan brejk na obe strane, a Šarapova je svoj treći napravila u 12. gemu i povela sa 1:0.

Šarapova je imala čak 58 vinera i 49 neiznuđenih grešaka. Kod Belinde Benčić taj odnos je bio 10-19.

Iako su i u nastavku gemovi bili dugi, nije bilo brejka sve do finiša. Ponovo je 12. gem bio koban po 13. teniserku sveta.

Serena Vilijams će biti Marijin protivnik u četvrtfinalu. Amerikanka je zabeležila još jednu laganu pobedu, ovoga puta protiv Margarite Gasparijan sa 6:2, 6:1. Iako je pretpela brejk već u prvom gemu, Serena nije dozvolila Ruskinji da pomisli na iznenađenje i završila posao za 57 minuta.

AUSTRALIJAN OPEN (ž), OSMINA FINALA:

Belinda Benčič – Marija Šarapova 5:7, 5:7
Serena Vilijams – Margarita Gasparijan 6:2, 6:1
Agnješka Radvanjksa – Ana-Lena Fridsam
Karla Suares Navaro – Daria Gavrilova

PONEDELJAK:
Anđelik Kerber – Anika Bek
Medison Kiz – Šuai Ženg
Viktorija Azarenka – Barbora Stricova
Joana Konta – Ekatarina Makarova

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2016, Belinda Benčić, Grend Slem, Marija Šarapova, Osminafinala, Serena Vilijams, Vesti


Komentari