15/01/15 - 08:40h

AO (kvalifikacije): Srpkinja i Crnogorka poražene, Hrvatica u drugom kolu

 


Srpska teniserka Jovana Jakšić poražena je u prvom kolu kvalifikacija za ovogodišnji Australijan Open. Bolja od naše teniserke bila je Lusi Hradecka iz Češke rezultatom 2:0. Četvrta nositeljka u kvalifikacijama, Crnogorka, Danka Kovinić poražena je takođe, a od nje je bila bolja iskusna Francuskinja Virdžini Razano. Hrvatica Petra Martić prošla je u drugo kolo, eliminisavši Rumunku Bogdan.

Jovana Jaksic

Jovana Jaksic

Jovana Jakšić je loše počela svoj meč, dozvolila Čehinji da napravi brejk u drugom gemu, ali je onda Srpkinja vratila isti i došla do izjednačenja 2:2. U nastavku seta brejkova nije bilo sve do pred kraj kada je Lusi Hradecka u osmom gemu oduzela servis Jovani, a onda i lako potvrdila stečeno za konačnih 6:3. U drugom setu opet bolji start Čehinje, dva brza brejka za 2:1 i 4:1, Jovana je vratila jedan izgubljeni servis, ali je novim brejkom Lusi Hradecka stigla do konačnih 6:3.

Crnogorka, Danka Kovinić, je u duelu sa iskusnom Virdžini Razano odigrala jako loš prvi set u kome je Francuskinja napravila tri brejka, u prvom, trećem i petom gemu, te ga osvojila ubedljivim rezultatom 6:0. U drugom periodu rivalke su na startu razmenile po jedan brejk, potom isto učinile u sedmom i osmom gemu, da bi u devetom Razano novim oduzetim servisom stigla do 5:4, a potom potvrdila stečeno za konačnih 6:4 u drugom delu igre.

Jedinu pobedu od teniserki iz regiona zabeležila je teniserka iz Hrvatske, Petra Martić. U duelu sa Rumunkom Anom Bogdan Hrvatica je bila dominantna, u prv om setu dva puta oduzela servis rivalki, za 2:1 i 5:2, te lako rešila set u svoju korsit rezultatom 6:2. Drugi period je bio identičan. Petra je pravila brejk u opet u trećem gemu, a potom još jedan u devetom, za konačnih 6:3. Njena rivalka u narednom krugu kvalifikacija biće Kuličkova.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Australian Open, Crna Gora, Danka Kovinić, Grend Slem, Hrvatska, Jovana Jakšić, Kvalifikacije, Petra Martić, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari