19/01/15 - 17:40h

AO (dan I): Seča favorita kod žena, Kokinakis heroj dana

 


Prvog dana na Australijan Openu bili smo svedoci nekoliko vrlo zanimljivih rezultata, posebno u ženskoj konkurenciji gde je ispalo čak eliminisano čak osam nositeljki, među kojima je i Ana Ivanović, dok je u muškom delu žreba najveće iznenađenje priredio Australijanac Tanasi Kokinakis eliminisavši 11. kosturaša Ernesta Gulbisa, dok je 15. nosilac Tomi Robredo predao je meč zbog povrede.

Australian Open

U ženskom delu žreba sve je počelo najvećom senzacijom i eliminacijom pete teniserke sveta, Ane Ivanović, od Čehinje Lusi Hradecke rezultatom 2:1, a u daljem toku dana bilo je još iznenađenja. Deveta nositeljka iz Nemačke, Anđelik Kerber, sledeća je bila eliminisana, a od nje je rezultatom 2:1 bila bolja Rumunka Irina Begu. Lusi Safarova je sledeća teniserka koja je pored svog imena imala broj (16), a bila je eliminisana u prvom kolu. Bolja od Lusi bila je Jaroslava Švedova iz Kazahstana rezultatom 2:1, 8:6 u trećem setu. Karla Suarez Navaro, 17. favorit, poražena je od Nemice Withoeft ubedljivim rezultatom 6:3, 6:1, dok je Anastasiju Pavljučenkovu (23) eliminisala Janina Vikmajer iz Belgije, takođe sa 2:1, kao i većinu favoritkinja. Još jedna Ruskinja nije prošla dalje, a to je 27. favorit Svetlana Kuznjecova, doživela je poraz od Karolin Garsije iz Francuske – 6:4, 6:2. Sabine Lisicki, 28. favort trnira poraz je pretrpela od Kristine Mladenović iz Francuske rezultatom 2:1, a “seča favorita” u ženskoj konkurenciji završena je porazom mlade Belinde Benčić od iskusne Nemice Julije Gergeš – 6:2, 6:1.

Najveće iznenađenje u muškoj konkurenciji priredio je mladi Australijanac Tanasi Kokinakis, koji je nakon velike borbe u pet setova uspeo da eliminiše 11. nosioca, Letonca, Ernesta Gulbisa – 5-7 6-0 1-6 7-6(2) 8-6, dok je Španac Tomi Robredo, inače 15. nosilac predao meč zbog povrede Rožeru Vaslanu iz Francuske.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Ana Ivanović, Anastasija Pavljučenkova, Anđelika Kerber, Australian Open, Belinda Benčić, Ernests Gulbis, Grend Slem, Lusi Safarova, Sabina Lisicki, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari