19/01/15 - 14:49h

AO: Australijski tinejdžer šokirao Gulbisa!

 


Tanasi Kokinakis, 18-godišnji Australijanac priredio je najveće iznenađenje u muškom delu turnira prvog dana. Kokinakis je savladao 11. nosioca Letonca Ernestsa Gulbisa nakon pet odigranih setova sa, 5:7, 6:0, 1:6, 7:6(2), 8:6, posle četiri sata i sedam minuta igre.

Kokinakis

Kokinakis

Australijski tinejdžer će u narednoj rundi na megdan zemljaku Semjuelu Grotu, koji je bio bolji od srpskog tenisera Filipa Krajinovića posle tri odigrana seta – 6:3, 7:6(4), 6:4. Kokinakis se u glavnom žrebu našao usled poziva organizatora i poverenje je bez sumnje opravdao.

Gulbis je prvi set dobio tesnim rezultatom, posle velike borbe, ali to nije demoralisalo talentovanog Kokinakisa, koji je nošen podrškom frenetične publike odgovorio u drugom setu, osvojivši ga bez izgubljenog gema.

U nastavku je bilo puno preokreta i oscilacija u igri oba tenisera. Gulbis je nakon ubedljivo izgubljenog drugog seta, treći odigrao sjajno i slavio sa 6:1. Potom su usledila dva vrlo neizvesna seta. Ishod četvrtog seta je rešen u taj-brejku u kome je Kokinakis slavio sa 7:2.

Odlučujući set je doneo veliku dramu i neizvesnost, a set je završen na razliku, pošto u petom setu nema taj-brejka. Mladi Australijanac je imao jače živce i bolju koncentraciju u samoj završnici, pa je uspeo da slavi veliku pobedu sa 8:6.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, Australian Open, Australijan Open 2015, Ernests Gulbis, Grend Slem, Prvo kolo, Rang Lista, Rezultati, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari