20/07/14 - 11:45h

Ana započinje saradnju sa bivšim trenerom Novaka Đokovića!

 


Srpska teniserka Ana Ivanović u narednom periodu će raditi zajedno sa Dejanom Petrovićem, koji je do sada u karijeri, između ostalih, trenirao i Novaka Đokovića, kao i Jelenu Janković.

Britain Wimbledon Tennis

Anin novi trener Dejan Petrović je 2004. i 2005. godine sarađivao sa Novakom Đokovićem, a u tom periodu se sada najbolji teniser sveta probio u top 100.

Ana je dobila ozbiljnog čoveka u svom timu. Dejan poznaje tenis, prošao je sve tokom karijere, radio je sa velikim imenima, a i sam je bio dobar igrač i u singlu i dublu. Reč je o odličnom strategu koji puno zna o ovom sportu“, rekao je Čedomir Šoškić, menadžer Teniskog saveza Srbije.

Petrović je pored Đokovića i Jankovićeve, radio i kao selektor naše Dejvis kup reprezentacije, a izvesno vreme je bio trener i našeg talentovanog tenisera Nikole Milojevića.

Na zvaničnom sajtu teniserke, objavljeno je da će Petrović privremeno naslediti Nemanju Kontića, sa kojim je saradnja sporazumno raskinuta posle Vimbldona.

Ivanovićeva i Petrović su prethodnih dana trenirali na Majorki, a prvi turnir na kojem će se naći zajedno biće u Stenfordu, koji počinje 28. jula, a zatim slede turniri u Torontu, Sinsinatiju, kao i poslednji Gren slem u sezoni, US open u Njujorku.

Petrović je do nedavno trenirao Džimija Vanga iz Kineskog Tajpeha, a imao je i unosnu ponudu Australijanca Bernarda Tomića, koju je odbio zbog saradnje sa Ivanovićevom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ana Ivanović, Dejvis Kup, Jelena Janković, Nikola Milojević, Rang Lista, Teniserke, Teniski savez Srbije, Turniri, US Open, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari