16/07/16 - 19:35h

Obradović: Momci rizikovali zdravlje zbog Srbije, hvala im!

 

Velika Britanija vodi sa 2:1 posle drugog dana četvrtfinalnog meča na Tašmajdanu. I pored solidne partije, Zimonjić i Krajinović nisu uspeli da osvoje više od seta protiv Džejmija Mareja i Dominika Inglota.

4L4A2846
Srpski dubl nije slavio u Dejvis kupu od marta 2015, kada su Novak i Nenad savladali hrvatsku kombinaciju u Kraljevu. Ovoga puta, svima je bilo jasno da su Džejmi Marej i Dominik Inglot favoriti, iako su samo jednom igrali zajedno u ovom takmičenju.

Marej je ove godine postao najbolji dubl igrač sveta, a i Inglot je pokazao zavidan kvalitet, pa su roviti Zimonjić, i naročito Krajinović, bili nemoćni da učine nešto više. Selektor Obradović je doneo odluku da Krajinović nastupi u dublu umesto planiranog Tipsarevića, a takav potez obrazložio je Nenad Zimonjić.

Janko nije mogao sva tri dana, bolje je ovako da se odmori za singl sutra. Drugi set smo odigrali dobro, spasavali smo brejk lopte, a u taj brejku smo bili sjajni. Filip je imao puno problema, bio je bukvalno na infuziji sedam dana. Očigledan je bio pad energije i kod mene i kod njega.

Zimonjić se osvrnuo na navijače i pohvalio sve reprezentativce koji su ovog vikenda došli u Beograd.

Hvala sjajnoj publici na velikoj podršci, kao i čitavom napem timu. Nadam se i da će sutra biti na ovom nivou. Moram pohvaliti sve igrače koji su ovde. Treba znati da od ove sezone nema ATP poena za Dejvis kup, a ove nedelje se igraju tri turnira sa kojeg su poeni potrebni svima nama. Ipak, mi smo odlučili da dođemo ovde i igramo za svoju zemlju, i ovi momci zbog toga zaslužuju veliko poštovanje.

Reči hvale za naše tenisere imao je i selektor Obradović.

Momci su stavili svoje zdravlje i karijeru na kocku da bi igrali ovde, i na tome im čestitam i zahvaljujem im se. Imamo energiju i atmosferu za još jedan preokret. Igraće sutra Dušan i Janko, kako je najavljeno.

U poslednjem gemu meča, pri izjednačenju, sudija Paskal Marija je prekinuo drugi servis Inglota i dodelio mu prvu, zbog ometanja publike.

Moram da kažem, odluka sudije Marije u poslednjem gemu da da prvi servis Britancima je neverovatna… sećam se kad smo igrali u Argentini, zviždali su nam i svašta radili pa nije bilo ni opomene. Očigledno nemamo isti tretman kao i drugi, ne znam zašto je tako – razočaran je Obradović.


Krajinović je potrdio da je ovo za njega bio izvanredan napor.

Poslednja dva meseca nisam imao ovakve napore, zato sam dosta umoran. Ali šteta za ovaj meč, odigrali smo solidno. Nenad je imao problema sa nožnim zglobom, dao je sve od sebe. U prvom setu sam osećao strah, tek kasnije sam se opustio.

Srbija će pokušati da peti put nadoknadi 1:2. U nedelju, prvi na teren izlate Dušan Lajović i Kajl Edmund (15.00), a potom su planirani Janko Tipsarević i Džejms Vard.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.