16/06/15 - 16:20h

Aleks bolja od Votson za prolaz u drugo kolo! (WTA Birmingem)

 

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Birmingemu, nakon što je na startu takmičenja slavila protiv Britanke Heder Votson sa 2:0, po setovima 7:6(5), 6:4 posle jednog sata i 45. minuta igre.

A. Krunić76
H. Votson64

Krunic

Krunic

Ovo je bio prvi međusobni susret Krunić i Votson, a srpska teniserka, koja je u glavni turnir stigla iz kvalifikacija u narednom kolu će igrati protiv 13. nositeljke, Ruskinje Svetlane Kuznjecove, koja je na startu savladala Italijanku Karin Knap sa 7:6, 5:7, 6:2.

Što se prvog seta tiče, obe igračice su uspele da sačuvaju svoj servis, iako je Aleksandra Krunić u samoj završnici imala i dve set lopte, ali nije uspela nijednu da realizuje. Odluka je na kraju pala u taj-brejku, koji je ipak pripao Srpkinji sa 7:5.

U drugom delu igre, egal je bio sve do sedmog gema, kada je Krunićeva izvršila pritisak na servis protivnice i iskoristivši treću brejk loptu, povela sa 4:3. To se ispostavilo ključnim za ishod ovog duela, pošto je srpska teniserka rutinski sačuvala stečenu prednost i rešila u svoju korist i drugi set sa 6:4.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Prvo kolo, Rang Lista, Teniserke, Turniri, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.