28/05/15 - 19:50h

RG: Đoković jači od povrede i Milera za treće kolo!

 

Prvi reket sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske trijumfom protiv Žila Milera sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:4 posle jednog sata i 46. minuta igre.

N. Đoković666
Ž. Miler144

Nole

Nole

Nole je tako slavio i u drugom međusobnom okršaju protiv Luksemburžanina, a u narednom kolu će ukrstiti rekete protiv australijskog tinejdžera Tanasija Kokinakisa, koji je u drugom kolu posle preokreta savladao zemljaka Bernarda Tomića sa 3:6, 3:6, 6:3, 6:4, 8:6.

Novak je bez problema osvojio uvodni gem na svoj servis, da bi već u narednom pripretio protivniku sa dve brejk lopte. Nije uspeo da realizuje nijednu, ali zato jeste u četvrtom gemu, za vođstvo od 3:1. Kako je set odmicao tako je Srbin u potpunosti zagospodario terenom i nije dozvolio rivalu nikakvu šansu. Đoković je u nastavku vezao još tri gema i okončao prvi deo igre sa 6:1 posle samo 22. minuta igre. Koliko je srpski teniser bio superioran u prvom setu najbolje ilustruje podatak da je imao 11 vinera i samo dve neiznuđene greške.

Teniser iz Luksemburga je na startu drugog perioda malo podigao nivo igre, ali je Novak uprkos tome u trećem gemu uspeo da oduzme servis Mileru i povede sa 2:1. Pri rezultatu 5:4 za Đokovića, najbolji teniser planete je zatražio medicinski tajm-aut, a nakon toga i sigurnim servisom duplirao prednost u setovima rezultatom 6:4.

Nole je i u trećem setu stigao do brejka već u ranoj fazi, da bi u petom gemu i prelomio susret u svoju korist nakon što je Miler pretrpeo novi brejk posle duple servis greške. Primetna je bila nervoza kod Đokovića zbog povrede, Miler je anulirao jedan brejk zaostatka, ali više od toga nije mogao, pa je Srbin slavio prolaz u narednu rundu.

Novak Đoković je meč završio sa 35 vinera i 18 neiznuđenih grešaka, dok je Miler upisao 23 direktna poena i 26 grešaka.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, ATP trka, Drugo Kolo, Grend Slem, Novak Djoković, Rang Lista, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 2

 
dragoljubfurnadziski May 28, 2015 Odgovori

super si Nole,nedajse mi smo uz tebe.zelim ti brzi oporavak verujuci da je povreda laksa.

 
nikola May 28, 2015 Odgovori

Francuski teniser Gaske,nedavno reče da Novak igra “dosadan tenis”…?! U PRAVU JE! Ali samo zato,ŠTO SE UNAPRED ZNA ISHOD NJEGOVIH MEČEVA…!!!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.