27/05/15 - 16:17h

RG: Dona Vekić prejaka za Bojanu u drugom kolu!

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u treće kolo Rolan Garosa, nakon što je u okviru druge runde poražena od Hrvatice Done Vekić. Hrvatska teniserka je slavila sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3 posle 80. minuta igre.

B. Jovanovski43
D. Vekić66

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Ovo je ujedno bio drugi međusobni susret Jovanovski i Vekić, a i prethodni je rešila u svoju korist Hrvatica, i to 2012. godine na turniru u Taškentu.

Dona Vekić će u narednoj rundi ukrstiti rekete protiv bolje iz duela između Srpkinje Ane Ivanović i Japanke Misaki Doi.

U prvom setu gledali smo dosta izjednačenu borbu dve teniserke približnog kvaliteta. Ključni detalj se ipak odigrao odmah u uvodnom gemu kada je Bojana pretrpela brejk, da bi Dona Vekić u nastavku bez većih problema sačuvala stečenu prednost i povela rezultatom 6:4 ne dopustivši rivalki nijednu brejk priliku.

U drugom delu igre nije bilo uzbuđenja sve do sedmog gema, kada je Vekić stigla do dve set lopte, prvu nije iskoristila, ali zato jeste drugu nakon sjajne bekhend paralele za vođstvo od 4:3. Do kraja susreta, Hrvatica je vezala još dva gema, uz novi brejk i stavila tačku na ovaj meč sa 6:3.

Bojana Jovanovski je zabeležila 15 vinera i 30 neiznuđenih grešaka, dok je njena rivalka upisala 17 direktnih poena i istovetan broj grešaka.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Drugo Kolo, Grend Slem, Rang Lista, Rolan Garos, Teniserke, Turniri, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.